Adliye Arkasındaki Sokak Trafiğe Kapandı, Esnaf Vali Coş`tan Yardım İstedi

Adana`da güvenlik gerekçesiyle Adana Adliyesi`nin arkasında bulunan bazı sokakların araç trafiğe kapatılması çevre esnafının tepkisini çekti.

Adliye Arkasındaki Sokak Trafiğe Kapandı, Esnaf Vali Coş`tan Yardım İstedi
Avukat, kahveci, boyacı, dönerci, bakkal, otoparkçı ile sokakta dilekçe yazarak geçimini sağlayan arzuhalci dilekçe yazıp Vali Hüseyin Avni Coş`tan yardım istedi. Sokağın iki taraflı bariyerle kapatılmasından sonra vatandaşların sokaktan kimsenin geçmez olduğunu söyleyen arzuhalci Mustafa Tekin, "Son dilekçemi esnaf arkadaşlar için Vali Bey`e yazdım. Zaten ondan sonra da dilekçe yazamadım." diyerek şikâyette bulundu.
Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından adliye binasına hükümlü ve tutuklu getiren araçların güvenliğinin sağlanabilmesi için Tepebağ Mahallesi Avukat Kamil Tekerek Sokak, 5 Ocak Sokak ile Adalet sokakları kavşağı arasında kalan bölüm hafta için 08.00 ile 17.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatıldı. Bu bölgede işyeri olan esnaf yolun trafiğe kapatılmasının ardından iş yapamaz hale geldiklerini belirterek karara tepki gösterdi. Bölgede dükkânı olan çok sayıda esnaf, imza toplayıp Vali Hüseyin Avni Coş`a kararın düzeltilmesi için dilekçe yazdı.
Sokakta arzuhalci olarak çalışan Mustafa Tekin tarafından yazılan dilekçede şu görüşlere yer verildi: "Sayın Valim, yolun kapatılması bizleri iş yapamaz duruma getirecektir. Zira ne kendimiz ne de işyerlerimize mal getiren araçlarımız sokağa giriş yapamadığından dolayı mal teminimiz gerçekleşmeyeceği gibi müşterilerin vasıtaları da sokağa giremeyecek ve potansiyel iş hacmimiz düşecektir. Ayrıca kapatılmasına karar verilen sokak iki şeritlidir. Bu şeritlerden biri adliye ihtiyaçlarını karşılayacak diğeri özel araçlara geçiş sağlayabilecek niteliktedir. Ulaşım Koordinasyon Merkezi`nin kararı bizleri büyük zarara uğratmanın yanında hiçbir katkı sağlamayacaktır. Bizler ve istihdam ettiğimiz işçilerin ailelerinin ekonomik durumları açısından bu kararın kaldırılmasını istiyoruz."