Star yazarı canlı yayında türban için ağladı

Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan, Müslüman kadınların Türkiye'de büyük dramlar yaşadığını anlatırken, canlı yayında gözyaşlarına engel olamadı.

Star yazarı canlı yayında türban için ağladı
Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende'ye canlı yayın konuğu olan Star yazarı Sibel Eraslan, türbanlı kadınların sorunlarını anlatarak Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Balçiçek İlter kadının en büyük sorununun başörtüsü olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek "Başörtüsü önemli bir sorunudur ama kadın sorunu eşittir başörtüsü dediğimiz zaman çok büyük bir yanlış yaparız. Muhafazakarların kadınların en büyük sorunu olarak türbanı göstermesine kızıyorum açıkçası. En büyük sorunu bu mudur kadının gerçekten?" sorusuna yanıt veren Star yazarı Sibel Eraslan "Öyle bir şey yok tabii ki. Ben onu yapmak zorundayım. Penceremi açıp bakmak değil, kapıyı açıp dışarı çıkmak, bir arabaya binmek, işe girmek çalışmak istiyorum." dedi.

Star yazarı canlı yayında türban için ağladı

"Yarınlarımla ilgili hayaller kurmak istiyorum. Düşünsene 1968'den beri bu insanların kurduğu hiç bir hayal yok" diyen Sibel Eraslan canlı yayında duygusal anlara yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anlar yaşayan Sibel Eraslan konuşmasına devam etmek istedi ancak bunu başaramadı. Kendine geldikten sonra sözlerine devam eden Sibel Eraslan, türban sorununa ilişkin düşüncelerini söyledi.

BEYAZ GAZETE