Chp`li Gök, Meclis Genel Kurulu`nda Yemin Etti

Tutuklu isimler dışında yemin etmeyen tek milletvekili olan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, `yemin eylemi`ni sona erdirdi.

Gök, Meclis Genel Kurulu`nun bugünkü oturumunda yemin etti. Gök, yemin etmesinin ardından "İradem tutuklu, bir imza da sen ver" grubunun, tutuklu milletvekilleri için topladığı 5 bin imzaya ait dokümanı birleşimi yöneten Sağlam`a sundu. Gök, yemin önceki iktidar sıralarından gelen sözlü sataşmalara, "Diyecek lafınız varsa, gelin buradan konuşun. Sizinle 4 yıl mücadele edeceğiz" dedi.

Araya girmek isteyen Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam`a "Sol tarafa sahip olun" diyen Gök, ``Halkın önünde kimin ne yapacağını tarih gösterecektir, tarih doğrunun yanında olacaktır" şeklinde konuştu

CHP Mersin Milletvekili Gök, İçtüzük gereği milletvekilliğinin düşecek olması nedeniyle eylemini sona erdirme kararı aldığını açıklamıştı. Gök, partisiyle birlikte tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay`ın serbest bırakılması için yemin etmeme tutumuna başlamış, ancak arkadaşları yemin etmesine rağmen eylemini sürdürmüştü.
Kaynak: İHA