Başkan Korkut: İmardaki Küçük Yanlışlar Şehirleri Köy Yapar

Erzurum’da kaçak yapıların yıkımının gerçekleşmemesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmesi diğer belediyeleri harekete geçirdi.

Başkan Korkut: İmardaki Küçük Yanlışlar Şehirleri Köy Yapar
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, imar konusunda çok hassas davrandıklarını belirterek, “İmardaki küçük yanlışlar şehirleri köy yapar.” dedi.
Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde imar kanununa aykırı yapılan bir apartmanın fazla katını kullanılmaz hale getirdi. Yıkım sebebiyle emniyet güçleri bölgede güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalar 6 saat sürdü. Yıkım çalışmalarının sonunda binada bulunan kaç kat kullanılmaz hale getirildi. İmar kanununa aykırı bina yapan kooperatife 65 bin lira para cezası kesildi. Bölgede kat sayısının 4 olduğunu bildiren belediye yetkilileri kooperatifin buna uymadığını söyledi. Bundan dolayı hem kaçak kat kullanılmaz hale getirildi hem de kooperatife para cezası kesildi.
Yakutiye Belediyesi İmar ve Kaçak Takip Müdürlüğü yetkilileri, yapının imar kanununa uydurulması için yapı sahiplerine 30 gün süre verdiklerini bildirdi. Verilen süre sonunda yapıdaki eksikliklerin giderilmediği ve ruhsatlandırmanın yapılmadığını tespit eden belediye yetkilileri, İmar Kanunu`na dayanarak yıkımı gerçekleştirip, para cezası uyguladı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, imar kanunu ve şehircilikle ilgili yasal düzenlemelerin kent yaşamının güzelleştirilmesi için yapıldığına vurguladı.
Bazı insanların ‘ben yaparım olur’ şeklinde söylemlerinin olduğunu ifade eden Korkut, herkesin yaptığı küçücük yanlışların bir şehrin imarını yok edebileceğini söyledi.
Korkut, "Büyük bir şehir küçük ihlallerle köye dönebiliyor. Bu anlamda kimseye taviz verme niyetinde değiliz.” şeklinde konuştu.
Korkut, müteaahhitlere verilen sınırsız desteğin imar kanunlarına uymak şartıyla verildiğini kaydetti.