Ankara-izmir Hızlı Tren Hattının İhalesine 14 Aralık’ta Çıkılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında Ankara-İzmir arasındaki ihalenin 14 Aralık tarihinde yapılacağını söyledi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara’nın başkent oluşunun 88. yıl dönümü dolayısıyla Sheraton Oteli’nde ‘Ankara’ya Değer Katanlara Büyük Seğmen Ödülü’ verildi. Ödülünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in elinden alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, Ankara ile İzmir arasındaki hızlı tren hattının 14 Aralık’ta ihale edileceğini açıkladı. Verilen ödüllerin kendilerinin iş yapma gayretini artırdığını ifade eden Yıldırım, “Ankara’yı hızlı tren ağının merkezi olarak planladık. Bu çerçevede Ankara- Eskişehir ve Konya hatlarını hizmete soktuk. Ayrıca Ankara-Sivas, Eskişehir-İstanbul ve Bursa-Eskişehir hatlarının yapımı devam ediyor. 14 Aralık tarihinde de Ankara-İzmir hattının da ihalesine çıkacağız. Böylece Ankara’dan yola çıkan hemşehrilerimiz gün batmadan İstanbul ve İzmir’i dolaşıp Ankara’ya dönebilecek. Ankara, ulaşımın da başkenti haline gelecek.” dedi.
Gazetecilerin Ankara’daki metro çalışmalarıyla ilgili sorularını da cevaplayan Yıldırım, “İhale yapıldı. Teklif alma süreci devam ediyor. Normalde eylül ayı sonu itibariyle teklifler alınacaktı ancak bir aylık zorunlu nedenlerden dolayı gecikme oldu. Kasım ayı başında teklifler alınacak. Süratle değerlendirilecek ve işe başlanacak. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar başlamak.” açıklamasında bulundu. Çayyolu, Keçiören ve Sincan hatlarında öncelik gibi bir durumun olmayacağını da belirten Yıldırım, “Öncelik diye bir şey yok. Hepsine de Ankara’nın ihtiyacı var. Biri diğerinden öncelikli diye bir şey yok.” ifadelerini kullandı.
Ödül töreninde Ankara`ya katkı veren işadamından siyasetçilere, spor dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kurum ve kişiye `Seğmen Ödülü` verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı konuşmada, Ankara`ya katkı veren herkese teşekkür etti. Ödül törenine eşi Nevin Gökçek ile birlikte seğmen kıyafeti giyerek gelen Melih Gökçek, seğmen ekibiyle birlikte sahnede misket ve `hudayda` da oynadı.
Ödül törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara milletvekilleri, AK Parti İstanbul milletvekili Hakan Şükür, Türk Milli Takımı basketbol oyuncusu Mehmet Okur ve çok sayıda davetli katıldı.