Şemseddin Batukaev’i Öldürmek İsteyen Zanlılar Adliyede

Eski Çeçenistan Şeyhülislamı Şemseddin Batukaev’i Zeytinburnu’ndaki evinde öldürmek istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlı, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Şemseddin Batukaev’i Öldürmek İsteyen Zanlılar Adliyede

Zeytinburnu`nda, geçen Cumartesi günü meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Eski Çeçenistan Şeyhülislamı Şemseddin Batukaev’in evine gelen Bahram Batukaev adlı bir kişi, kendisinin de Çeçen olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu. Evinde bu kişiyi ağırlayan Şemseddin Batukaev, bir süre sonra gelen telefon üzerine dışarı çıktı. Kalabalık olan evde bir süre daha kalan Bahram Batukaev de evden ayrıldı. Aynı günün akşamı Şemseddin Batukaev’in evinin önünde bulunan Çeçen gençler, eve doğru yönelen Bahram Batukaev’in durumundan şüphelendi. Bahram Batukaev’i yakalayan Çeçen gençler, üzerinde 9 milimetrelik Stechin marka susturuculu tabanca buldu. Bahram Batukaev’i darp eden Çeçenler, daha sonra zanlıyı polise teslim etti.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Bahram Batukaev ifadesinde, Şemseddin Batukaev’i öldürmek için geldiğini kabul etti. Batukaev’in ifadesinde, “Rusya’da tanımadığım biri bana gelerek Şemsettin Batukaev’i öldürmemi istedi. Onunla anlaşmamız üzerine eylemi gerçekleştirmek için İstanbul’a geldim. Benim daha önceki Çeçen cinayetleri ile ilgim yok. Öldürülen kişileri tanımam. Zaman zaman Türkiye’ye gelip giderim. Şemseddin Batukaev’i Çeçenistan’dan tanırım.” dediği öğrenildi.
Polis ifadeleri doğrultusunda Bahram Batukaev’in Çeçenistan’dan arkadaşları olan Z.İ ile A.Z.’yi Yalova’da, A.U.’yu da İstanbul’da gözaltına aldı. Bahram Batukaev’in kaldığı otelde de 19 adet mermi bulundu. Batukaev’in üzerinde ele geçirilen tabancanın yapılan balistik incelenmesinde daha önce herhangi bir olayda kullanılmadığı anlaşıldı.

Batukev ile irtibatlı oldukları ve yardım ettikleri iddiasıyla ifadeleri alınan 3 zanlının da Türkiye’ye geldiği zaman kendilerine de uğradığını söyledikleri Bahram Batukaev’in ne yaptığından haberleri olmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Bahram Batukaev ile 3 arkadaşı Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.