CHP'yi en iyi bilen gazeteci, CHP'yi değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e yakınlığı ile bilinen gazeteci Barış Yarkadaş "Mustafa Sarıgül kendisini CHP'nin dışında tutarak korumaya çalışıyor." dedi.

Beyaz Tv'de yayınlanan Med-Cezir'e canlı yayın konuğu olan CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, Nagehan Alçı ve Latif Şimşek'in sorularını yanıtladı. CHP'nin mercek altına alındığı programda Barış Yarkadaş'ın Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül'ün CHP'deki gelecekeri için söylediği sözler ise dikkat çekiciydi.

CHP'yi en iyi bilen gazeteci, CHP'yi değerlendirdi

SARIGÜL KENDİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR
Mustafa Sarıgül'ün CHP'de genel başkanlık için niyetinin olmadığını öne süren Yarkadaş " Mustafa Sarıgül şu anda bence CHP'ye gelme hevesini geri tutuyor. Andy Ar araştırma şirketinin araştırmasına göre CHP'nin şu anda bir düşüşte olduğu görülüyor. Bunun için araştırmaya gerek yok, hayatın içindeyiz, gözle görüyoruz. Mustafa Sarıgül o yüzden şu anda kendisini CHP'nin dışında tutarak korumaya ve yıpranmaktan kurtarmaya çalışıyor. Çünkü şu anda CHP ne yazık ki dağınık bir görüntü veriyor., topluma sunduğu alternatif projeleri takip etmeyen bir görüntü çiziyor. O yüzden mevcut durumun içinde gelip, o fotoğrafın içinde yer almak Mustafa Sarıgül'ün iddiasını da ortadan kaldırır." diyerek Sarıgül'ün genel başkanlık için bir iddiası olmadığını düşündüğünü söyledi.

GÜRSEL TEKİN'İN HEVESİ YOK
Gürsel Tekin'in de genel başkanlık için hevesi olmadığını söyleyen Barış Yarkadaş " Gürsel Tekin'in ağzından bugüne kadar CHP Genel Başkanlığına dair bir hayal duymadım, bir ifade duymadım. Öyle bir heveste görmedim. Zaten kendiside bunu açıkça deklare ediyor. Ama şunu da söylemek lazım." dedi.

KONJEKTUR DEĞİŞEBİLİR
Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'ye genel başkan yapan konjekturun değişebileceğini kaydeden Yarkadaş "Belki Kemal beyin aklının ucundan bile geçmemiştir CHP Genel Başkanlığı. Ama konjektur Kemal Beyi CHP Genel Başkanlığına getirdi. Kemal Bey 30 sene 40 sene CHP Genel Başkanlığında oturacak değil, önümüzdeki süreçte parti içerisinde farklı liderler çıkacaktır. Gürsel Tekin'in popülaritesinin üstünde siyasetçilerde çıkacaktır. Çünkü bir anayasa meselesi var. Ve bu süreçte siyaset yeni yıldızlar üretecektir. CHP'de Gürsel Tekin'in avantajı neydi? İstanbul İl Başkanıyken herkesten farklı bir tavır yarattı, ezberi bozdu. İleride CHP içinden yeni liderler çıkabilir." diye konuştu.

CHP'yi en iyi bilen gazeteci, CHP'yi değerlendirdi

BEYAZ GAZETE