(özel Haber) Elini Verdi, Evini Kaptırdı

Bursa`da yaşlı bir kadın, borç aldığı şahıs tarafından dolandırıldığını ileri sürdü.

(özel Haber) Elini Verdi, Evini Kaptırdı
Kendi evinde şimdi kiracı olarak oturan kadın, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Merinos Sokağı`nda 3 katlı bir evi olan Sabriye Korkmaz, 3 yıl önce evine kalorifer peteği döşetti ancak parasını ödeyemedi. Korkmaz, borcunu ödemek için tanıdığı birinden borç para istedi. M.C. adında bir kişiden para alan Korkmaz, aldığı 6 bin liraya karşılık 3 katlı evini teminat gösterdi. Korkmaz ile bankaya giderek parayı çeken M.C., evin tapusuna ipotek konulması karşılığında borç verebileceğini söyleyerek kadını Tapu Müdürlüğüne götürdü.

Okuma yazması olmayan Korkmaz, M.C.`nin verdiği kağıtları imzaladı ancak bir yıl sonra eve gelen mektupla perişan oldu. İddiaya göre M.C., Tapu Müdürlüğünde Korkmaz`a ait evi kendi üzerine devrederek kadını kendi evinde kiracı olarak gösterdi. Bir süre sonra M.C. tarafından icraya verilince dolandırıldığını anlayan Korkmaz, Bursa Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Kendi evinde kiracı durumuna düştüğünü iddia eden Sabriye Korkmaz, "Okuma yazma bilmediğim için bana bilmediğim kağıtlar imzalattılar ancak daha sonra evime icra geldi. Kendi oturduğum ev başkasının üzerine geçtiği için kiracı olarak görünüyorum şimdi. Perişan oldum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Zanlıların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA