Lodos Bodrum’dan Fırtına Gibi Geçti

Bodrum’da 2 gündür devam eden etkili yağış ve fırtınanın ardından sahilde düzenleme çalışmaları başladı.

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan yağış ve fırtına Bodrum’u da vurdu. Ege sahilleri harabeye döndü. Bodrum’un birçok sahili lodosun etkisiyle darmadağın oldu. Bugün güneşin yüz göstermesiyle sahillerin ve birçok turistlik bölgenin kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı. Sabah saatlerinde yağışın etkisini yitirmesiyle birlikte sahillerde ve işyerlerinde çalışmalar başladı. Esnafında oldukça zarar gördüğü ilçede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Birçok iş makinası sahilleri düzenleme çalışmalarına da başladı. Sahil kenarında işyerleri olan esnaflarda çalışmalara elemanlarıyla katıldı.

Kumbahçe plajı dozerlerle düzenlenmeye çalışılırken çalışmalara katılan esnaflardan İzzettin Kameroğlları “Belediye ile beraber plajı düzenlemeye çalışıyoruz. Çok kötü yağmur yağdı fırtına vardı. Bodrum’da yağmur yağdığı zaman en kral altyapı bile olsa bu hale geliyor. Şimdi güneş açtı çalışmalar devam ediyor bundan sonra sezon sonuna kadar havalar güzel gidecek gibi”dedi.

Turizimci olan Sıdık Karaer ise “Sezon sonu olan aşırı yağmur nedeniyle sahiller kullanılamaz hale geldi. Belediyenin yardımlarıyla sahili eski haline getirmeye çalışıyoruz. Belediyenin çalışmalarının ardından tekrar sahilimizi düzenleyeceğiz masalarımızı sahillere koyup turistleri sezon sonuna kadar en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz”dedi.

Sahillerin harabe olduğunu ifade eden Hakan Tunçoğlu yağmurun ve lodosun etkisiyle sahillerin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bu arada sahil çalışmaları tüm belde de devam ederken yerli yabancı turistler ise çalışmaları meraklı gözlerle izleyip güneşin keyfini çıkardı.
Kaynak: İHA