'çamlıca Tepesi'ni Görüntü Kirliliğinden Kurtaracak Projeye 100 Bin Lira

Çamlıca'daki radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı.

'çamlıca Tepesi'ni Görüntü Kirliliğinden Kurtaracak Projeye 100 Bin Lira
Yarışmada yüksekliği 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olarak değişen proje birinci oldu. Çamlıca'yı görüntü kirliliğinden kurtaracak projenin sahibine 100 bin lira para ödülü verilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı Projeler Müdürlüğü’nce düzenlenen Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda kent siluetine olumlu katkıda bulunacak bir tasarım amacıyla yapıldığı belirtildi. Proje ve yapım maliyeti ise Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak.
Ulusal Proje Yarışması, 11 Nisan 2011 tarihinde başladı. 5 Eylül 2011 tarihinde projeler teslim alındı. Teslim edilen 34 adet proje, jüri tarafından değerlendirildi. Kurul kararı doğrultusunda, Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesinin yüksekliği; 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olmak üzere ortalama 340 metre olarak belirlendi. Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması'nın ödülleri, 24 Ekim 2011 Pazartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde verilecek. Yarışma birincisi; 100 bin TL, ikincisi 65 bin TL, üçüncüsü ise 45 bin TL ile ödüllendirilecek.