Arızona State Üniversitesi'nden Aibü'ye Ziyaret

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Bağışçılar Vakfı Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Arizona State Üniversitesi arasındaki işbirliği kapsamında bir grup Amerikalı akademisyen, Bolu'ya geldi.

Arızona State Üniversitesi'nden Aibü'ye Ziyaret
Arizona State Üniversitesi öğretim üyelerinden Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dali Öztürk, Doç. Dr. Cory Hansen ve Doç. Dr. Michael Kelley, Bolu'yu ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Erken çocukluk döneminde eğitim niteliğini artırmaya yönelik gerçekleştirilecek işbirliği kapsamındaki ilk ziyarette AİBÜ Bolu Bağışçılar Vakfı Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin amacı, faaliyetleri ve uygulanan Etkili Anne Çocuk İletişimi Programıtanıtılarak, ASU'daki erken çocukluk öğretmen yetiştirme süreci aktarıldı. Ayrıca ziyaret kapsamında AİBÜ Bolu Bağışçılar Vakfı Kreşi ve MEB Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu, Karaköy TOKİ İlköğretim Okulu bünyesindeki anasınıfı ve Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu gezilerek, Amerikalı akademisyenlere ildeki okul öncesi eğitim programları hakkında detaylı bilgi verildi. Konuk öğretim üyeleri, öncelikle İzzet Baysal ve onun çalışma prensiplerinin kendilerinde büyük hayranlık meydana getirdiğini belirterek, İzzet Baysal ve öğretilerinin lisans öğrencilerine bir dönemlik ders aracılığı ile tanıtılması gerekliliğini dile getirdi. AİBÜ Bolu Bağışçılar Vakfı Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin çalışmalarını ve Bolu'daki okul öncesi eğitim kurumlarını çok etkin bulduklarını belirten öğretim üyeleri, yapılacak işbirliğinin iki ülke üniversitesi için büyükkazanım sağlayacağını açıkladılar

Ziyarette bundan sonraki süreçte yönetici, öğretim elemanı ve öğrenci değişimleri gerçekleştirerek, karşılıklı bilgi alışverişi sağlanması, örnek uygulamaların paralel bir şekilde geliştirilmesi kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA