Milletvekili Yurttaş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Muhtarlar Derneği ile toplantı düzenledi.

Milletvekili Yurttaş, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
AK Parti lokalinde düzenlenen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, İl Genel Meclis üyesi Cihan Sarı ve Abdurrahman Yağcı, Salihli Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güler ile çok sayıda muhtar katıldı. Salihli'nin eğitim, sağlık, ulaşım yönünden yaşadığı sıkıntıların aşılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Salihli'de eğitimin alt yapısı ile ilgili sorun kalmaması için çaba sarf ediyoruz. Salihli'nin eğitimde başarı çıtasının yükselmesi içinçalışmalarımız devam etmektedir. Salihlimizde yıllardır sorun olan Salihli-İstanbul karayolu üzerinde bulunan iki adet dur-geç köprülerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak 2012 yılı içerisinde yatırım projeleri kapsamına alınması için bakanlığımıza gerekli başvuruları yaptık. 50 yıldan bu yana bir çivi dahi çakılmayan Devlet Demir Yollarımızda çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Ankara-İzmir arası yapılacak olan yüksek hızlı tren seferleri için başlatmış olduğumuz ray yenilemeçalışmalarımızda günde yaklaşık bir kilometre yol katediyoruz. Şu anda trenlerimiz saatte 50-60 kilometre hızla giderken, hat yenileme çalışması tamamlandığında bu hız 110 kilometreye kadar çıkacak. Rayların değişimi ise 28 Ekim tarihine kadar Salihli'ye kadar olan kısmı tamamlanmış olacak. Raylar tamamlandıktan sonra ilk işimiz bu hat üzerinde sefer yapan trenlerimizi değiştirerek klimalı ve daha konforlu tren seferleri yapacağız" dedi.

Salihli'de TOKİ'yi istemeyen bir belediyenin olduğunu söyleyen Yurttaş, "Ankara'ya döndüğümde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile bir görüşme yaptım. TOKİ Başkanı, Salihli Belediyesi'nin TOKİ evlerine sıcak bakmadığını bizzat bana iletti. İnşallah bu sorun 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin Salihli'yi alması ile çözülecek. Yerel yönetim ile iktidarı buluşturmak için ne çalışma gerekiyorsa yapacağız. Bugün TOKİ Salihli'ye gelmiyorsa bunun sorumlusu Salihli Belediyesi'dir" diyekonuştu.

Seçim sonrasında seçim öncesinde vermiş olduğu sözü tuttuğunu ve her fırsatta halkın içinde olmaya çalıştığını belirten Yurttaş, il ve ilçe teşkilatlarının yapacakları programlar ile ziyaretlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA