Kur`an Ziyafetinde Sünni-alevi ve Süryani Buluşması

Adıyaman`da düzenlenen Hafızlık Cemiyeti ve Kur`an Ziyafeti programında Sünni-Alevi ve Süryani dinine mensuplarının buluşması yaşandı.

Kur`an Ziyafetinde Sünni-alevi ve Süryani Buluşması
Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Can Salonda düzenlenen etkinlikte dinler ve mezhepler arası hoşgörü rüzgarı esti. Diyanet İşleri Başkanlığı Adıyaman Müftülüğü tarafından düzenlenen Hafızlık Cemiyeti ve Kur`an Ziyafeti`ne Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek, Alevi kanaat önderleri ve dedeleri Ali Büyükşahin, Mahmut Dolaş, Mehmet Ali Tutal, Aslan Palalı, Mehmet Mercanoğlu ve Alevi Kültür Derneği Adıyaman Şube Başkanı Razı Tanrıverdi katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından etkinlik Hacı Mahmut Gürbüz Cami Kuran Kursu Öğretmeni Mehmet Güven`in Kur`an-ı Kerim okumasıyla başladı. Adıyaman Müftüsü Mehmet Şahin yaptığı açılış konuşmasında iki Kuran Kursu`nda 6`sı erkek, 12`si kız olmak üzere 18 kişinin hafız olduğunu aktardı. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan konuşmasında medeniyetlerin temelinde camilerin olduğunu ve şehirlerin camilerin ekseninde olduğunu belirterek, camilerin önemine dikkat çekti. Son konuşmacı olan Vali Ramazan Sodan ise, Kur`an-ı Kerim`i öğrenmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Kur`an-ı Kerim öğretenlere yardımcı olunması gerektiğini ifade etti. Konuşmalar sonrasında hafızlık taç giyme töreni düzenlendi. Erkek hafızlara takke, bayan hafızlara ise taçları kendi hocaları tarafından giydirildi. Daha sonra Kuran bülbülleri Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, Manise Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, Dünya Kur`an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması birincisi Ali Tel ve Ankara Hacı Bayram Cami İmam Hatibi Yunus Koşan Kur`an-ı Kerim ziyafeti sundu. Düzenlenen etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere çok sayıda kişi katılarak, salonu tıka basa doldurdu.
Kaynak: İHA