Burç Çukurova’nın Öğrencileri Esol Sınavlarında Büyük Başarı Gösterdi

Özel Burç Çukurova İlköğretim Okulu, Türkiye’nin önde gelen birçok okulunun tercih ettiği Cambridge Üniversitesi ESOL sınavlarında büyük başarı gösterdi.

Burç Çukurova’nın Öğrencileri Esol Sınavlarında Büyük Başarı Gösterdi

Listening, speaking, reading ve writing olmak üzere dört beceriye yönelik yapılan sınavlarda öğrenciler A1 ve A2 düzeyindeki performansları ile bir yıl boyunca sürdürdükleri çalışmaların karşılığını aldı. Her yıl 130 farklı ülkede iki milyonu aşkın adayın katıldığı “eğitime motive” sınavı geçtiğimiz Mayıs ayında yapılmıştı. 3,4,5,6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen sınava katılan öğrencilerin sertifikaları düzenlenen törenle öğrencilere verildi. İngilizce Öğretmeni Asalettin Çelik, Cambridge Young Learners Test’in 7 ile 12 yaşları arasındaki çocukların uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmeleri amacıyla hazırlandığını söyledi. Sınavların ilgi çekici olarak tasarlandığını; ‘başarılı veya başarısız’ diye bir sonuç verilmediğini dile getiren Çelik, “Her öğrenciye gösterdiği gayret doğrultusunda bir sertifika verilir. Sınavlar öğrencilerin dört ana dil yeteneğini ölçmektedir.” dedi.

Sınavda dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi becerilerin dikkate alındığını ifade eden Çelik, seviyesine göre dinleme ile okuma ve yazma sınavlarının her birinin 40-60 dakika, konuşma sınavının ise 10 dakika sürdüğünü vurguladı.

Konuşma sınavlarının özel olarak yetiştirilmiş sözlü sınav öğretmenleri tarafından yapıldığını anlatan Çelik, “Sınavların diğer bölümleri ise Cambridge’e gönderilir. Orada UCLES tarafından değerlendirilir. Daha sonra öğrencilere direkt üniversiteden sertifikaları gelir.” şeklinde konuştu.