Ajda Pekkan Somali Yararına Konser Verdi

Süperstar Ajda Pekkan tüm geliri Somali’ye bağışlanmak üzere konser verdi.

Konseri seyreden Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Somali’ye yapılan yardımlar için herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Ayrıca Bağış’ın kızı da Pekkan’la birlikte sahneye çıkan çocuklar arasında yer aldı.

Açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali için bir yardım eli de ünlü popçu Ajda Pekkan’da geldi. Pekkan, tüm geliri Somali’ye verilmek üzere Kuruçeşme Arena’da bir konser verdi. Ajda Pekkan’ın elde edilen geliri Somali’ye ulaştırılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edeceği belirtildi.

Sahnede kısa bir konuşma yapan Ajda Pekkan, Somali’de yaşanan dramı anlatmak için kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi. Bu konserde Türk halkının ne kadar yardım sever olduğunu bir kez daha gördüğünü dile getiren Pekkan, desteklerinden dolayı Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a da ayrıca teşekkür etti.


BAĞIŞ: SOMALİ BİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYOR
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konseri izlemeye eşi Beyhan Bağış’la birlikte geldi. Konser öncesi basın mensuplarına konuşan Egemen Bağış, Türkiye’nin Somali duyarlılığına sanatçıların da katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bağış, Başbakan Erdoğan’la birlikte Somali’ye giden Ajda Pekkan’ın da yardım amacıyla bir konser vermek istediğini ve bunu gerçekleştirdiğini aktardı. Bu duyarlılığı sanatçılardan beklememek gerektiğini vurgulayan Bağış, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin de Somali’ye yardım elini uzatması gerektiğini ifade etti. Somali halkının Türkiye’den çok şey beklediğini belirten Egemen Bağış, yapılacak yardımlarla tüm dünyaya örnek olmak istediklerini kaydetti.


BAĞIŞ’IN KIZI DA PEKKAN’LA BİRLİKTE SAHNE ALDI
Ajda Pekkan sahneye bir grup çocukla birlikte ve beyaz elbiseler içerisinde çıktı. Ajda Pekkan’la birlikte sahneyi paylaşan çocuklar arasında Egemen Bağış’ın 8 yaşındaki kızı Ecehan da yer aldı. Konserin finalinde sahneye çıkan çocuklar ellerindeki Avrupa Birliği ve Türk bayraklarını salladı.

AJDA PEKKAN MUAZZEZ ABACI’YLA DÜET YAPTI
Konserde Ajda Pekkan ile Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı bir de düet yaptı. İki sanatçının düeti seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Abacı da yardım için çabalayan herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Konseri, Egemen Bağış ve eşinin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da izledi.