Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşekin İstifasını Hatay'da Yorumladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifasını "Beklenen bir durum" olarak değerlendirdi

Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşekin İstifasını Hatay'da Yorumladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifasını "Beklenen bir durum" olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir aileyiz, beni aradı, konuştuk. Basın toplantısı yapıp görevden ayrılacağını söyledi. Ben de kendisine başarılar diledim. Yolumuza devam edeceğiz" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki gezisi sırasında bir gazetecinin "Şimşek'in istifasını bekliyor muydunuz?" sorusunu, "Evet, beklenen bir istifaydı" diye yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek'ten boşalan il başkanlığına kimin getirileceği konusunu pazartesi günü yapılacak toplantıda görüşeceklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu'na ayrıca Adana'da CHP Seyhan İlçe Başkanlığı'nda yönetim kurulundaki 4 kadın üyeden 3'ünün istifa ettirilip yerlerine yedekteki erkek üyelerin alınıp bu şekilde tüzükteki kadın kotasının baypas edildiği iddiaları soruldu. Hemen araya giren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na dönerek, "Arkadaşlar bilgi verdi, bu doğru değil" diye uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu da soruyu, "İlçe başkanı bilgi vermiş, doğru olmadığını söylemiş ancak tüzüğe uygun hareket edeceğiz. Onlar yanlış
yapmışlarsa biz düzeltiriz" diye yanıtladı. Tekrar araya giren Tekin, esprili bir tonlama ile 'Burası Antakya arkadaşlar Adana'yı niye soruyorsunuz' diyerek konuyu kapattı.
Hükümetin yerel yönetimler konusunda da başarılı performans çizmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Onun kanıtı da şu: Hükümet ilk geldiğinde acil eylem planında yerel yönetimlerin gelirlerini arttırmak için belediye gelirler yasası çıkartacaklarını söylemişti. 8 yıl geçti, bu konuda adım atılmadı. Yerel yönetimler, kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış durumdalar. Biz iktidara geldiğimizde mali olarak yerel yönetimleri güçlendireceğiz."
Kılıçdaroğlu ile Belediye Başkanı Yusuf Civelek, basına kapalı görüşme yaptı.