Bakan Şimşek Mehmet Akif Ersoy Parkı'nın Açılışını Yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep'teki temasları çerçevesinde Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy parkının açılışını yaptı.

Bakan Şimşek Mehmet Akif Ersoy Parkı'nın Açılışını Yaptı
Şahintepe Mahallesi'nde yapılan parkın açılışına, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Özlem Müftüoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamları, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Şahinbey Belediyesi Mehter takımı ile karşılanan ve aşure ikramının da yapıldığı açılışta bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaşam kalitesi açısından çocukların ve gençlerin spor yapabileceği, oyun oynayabileceği alanların geliştirilmesinin çok kritik olduğunu söyledi. Çalışmalarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür eden Bakan Mehmet Şimşek, "Vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak için yapılan yol, kaldırım, park ve temizlik çalışmaları çok önemli gördüğümüz
gibi başkanlarımız da bu çalışmaları çok güzel bir şekilde yapıyor. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, 2010 yılında 54 park yapmış ve 2011 yılında 100 park yapacağının sözünü verdi bu muhteşem bir hizmet kendisini kutluyorum. Sanırım 2011 yılında daha sık buraya gelerek yeni yapılan bu hizmetlerin açılışını yapacağız."dedi.
Türkiye'nin yaşanan ekonomik krizi başarıyla atlattığını dile getiren Bakan Şimşek şunları söyledi:
"Türkiye Avrupa'nın 4 katı bir hızla büyüdü. Gaziantep'te Türkiye'den 2 kat hızla büyümüş. Dolayısıyla şehrimiz örnek bir şehir, ülkemiz de Dünya'daki ülkeler arasında örnek bir ülke. Hakikaten büyük bir başarı var. Bu başarı tesadüf değildir. Bugün belediye başkanlarımız bu kadar hizmet üretebiliyorsa, biz ülke çapında yeni, okul, hastane, yol yapabiliyorsak bunlar tesadüf değildir. Bu birlik ve beraberliğin sonucudur. Yeter ki bir olalım. Öncelikli düşüncemiz eğitimdir. En fazla bütçeyi Milli eğitime
ayırıyoruz. Çocuklarımıza kitapları ücretsiz olarak veriyoruz. Aynı şekilde sağlıkta da çok başarılı çalışmalar yapıldı. En fakir vatandaş bile hastanelerden çok rahatlıkla yararlanabiliyor. Vatandaşımızın yüzde 43'ünün evinde internet var. Bunlar doğru politikaların onucunda oluyor. 2002 yılında toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Bugün biz bunu indirdik. 1992'den bu yana en düşük düzeye indirdik. Artık Türkiye topladığı vergileri park, hastane, okul, havaalanı, yol olarak vatandaşımızın
hizmetine sunuyor. Bunlar çok önemlidir. Milleten topladığımızı millete veriyoruz. Komşu ülkelerle iyi geçiniyoruz. Bundan da şehirlerimiz karlı çıkıyor. Bugün yüz binlerce Suriyeli turist Gaziantep'e geliyor. Alışveriş yapıyor. Otellerde kalıyor. Buların hepsi doğru politikalar sonucunda meydana geliyor."
Vatandaşların yaşan standardını daha çok yükseltmek için güzel çalışmalar yapan Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ederek sözlerine başlayan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da, "İnanıyorum ki bu güzel çalışmalar artarak devam edecektir. Bu parka Mehmet Akif Ersoy'un adının verilmesi de ayrı bir güzelliktir. Gelişmişliğin kendini gösterdiği Şahintepe mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.
Mehmet Akif Ersoy'dan bir şiir okuyarak konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu ise, "Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. Yılı ve İstiklal Marşımızın kabulünün 90. Yılı olması nedeniyle Sayın Başbakanımız ve Kültür Bakanımız 2011 yılını Mehmet Akif Ersoy yılı olarak kabul etmiştir. Bizde Milli mücadele yıllarındaki özverili çalışması ve İstiklal mücadelesinin Anadolu'nun tamamına yayılmasına vesile olan İstiklal Şairi ve Milli şairimizin adını Şahintepe Mahallesi'nde yaptığımız 15 bin metrekare alana
sahip bu parkımıza verdik. Bu parkımızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu parkımızda çocuk oyun gurubu, kondisyon aletleri, iki adet basketbol sahası ve bir adet futbol halı sahası bulunmaktadır."diye konuştu.
2010 yılında yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren Tahmazoğlu, bir yılda, 610 bin metrekare asfalt, 405 bin 940 metrekare kilit taşı yaptık. 2010 yılında 54 park yaptık. 2011 yılında 100 park yapmayı hedefliyoruz. Parklarımıza 131 adet çocuk oyun gurubu ve 1225 adet kondisyon aleti yerleştirdik. Mimar Sinan ve Şıhcan Gençlik Merkezini hizmete açtık. 3 adet sosyal tesis ve 14 adet taziye evini hizmete açtık. 3 bölgede 16 mahalleyi kapsayan 35 bin evi kapsayan kentsel dönüşüm projemizde değer
tespit çalışması tamamlandı ve Etilerde 296 konutun inşaatına başlandı" şeklinde konuştu.
Daha sonra da 2011 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Tahmazoğlu, "6 adet pazaryeri yapacağız. 2 adet gençlik merkezi 4 adet sosyal tesis, 2 adet spor köyü, hanımlar lokali, 3 adet yüzme havuzu yanı sıra Etilerde 296 konut yapılıyor, Serinevler'de 300 konut başladı" ifadelerini kullandı.
Tüm protokol üyelerinin birlikte yaptığı açılış sonrasında park alanı içinde bulunan halı sahaları gezen Bakan Şimşek ve diğer protokol üyelerine isimleri yazılı Şahinbey Belediye spor forması hediye edildi.
Parkta bulunan halı sahada penaltı atışı yapan Bakan Şimşek ve protokol üyeleri gençlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.
(HÖ-HE-Y)