Antik Kentin Aydınlatılmasında Sona Yaklaşıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Pedasa Antik Kenti Ziyaretçi Evi'nin iç ve dış aydınlatmaları alternatif enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi ile sağlanması için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Pedasa Antik Kenti Ziyaretçi Evi'nin iç ve dış aydınlatmaları alternatif enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi ile sağlanması için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Pedasa Antik Kenti'nde restorasyon işlemi tamamlanan Ziyaretçi Evi'nin iç ve dış aydınlatmaları ile bilgisayar sistemlerinin elektrik donanımları alternatif enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisinden sağlanması ile ilgili Konacık Belediyesi ve Bodrum Rotary Kulübü işbirliğinde başlayan çalışmaların sonuna yaklaşıldı. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ile Belediye Meclis Üyeleri ve Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Yıldıray Özmen ile Kulüp Üyelerinin katılımı ile Pedasa Antik Kenti Ziyaretçi Evi'nin üzerine güneş panelleri takıldı ve rüzgâr tribünü kuruldu.
Peasa Antik Kentindeki çalışmaların Muğla Üniversitesi ile birlikte devam ettiğini belirten Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Burada da bir ziyaretçi evimiz var. Bu ziyaretçi evimizin restorasyon işlemlerini biz, hayırseverlerimizle birlikte tamamladık. Güneş panellerini ve rüzgâr tribününü devreye sokarak, temiz enerjiyle burayı aydınlatmak, buradaki bilgisayarları, donanımları çalıştırmak üzere bir projemiz vardı. Bodrum Rotary Kulübü bizim imdadımıza yetişti ve şuanda hummalı bir çalışma var. İnşallah 28 Ocak'ta da Bodrum Rotary Kulübümüz ile birlikte bu Güneş enerjisinin hatta örnek projenin açılışını da hep birlikte yapacağız. Bu vesile ile Pedasa Antik Kenti'nde bir adım daha ilerlemiş olacağız" dedi.
Rotary Kulüplerinin international bir kuruluş olduğunu söyleyen Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Yıldıray Özmen ise . "Her kulübün kendi bölgesinde, kendi bölgesinin ihtiyaçlarını tespit edip, onlarla ilgili bir proje geliştirmesi gerekiyor. Bizde Bodrum Rotary Kulübü olarak Başkanımız Mehmet Tosun'un önerisiyle, teşvikiyle Pedasa Antik Kenti'nde bir eksiği gördük ve bununla ilgili projeyi nasıl yaparız diye düşündük. Amaç; aydınlatması olmayan bir antik kentin elektriğinin temiz enerjiyle, hibrit enerjiyle sağlanması işlemini geçekleştirmekti. Sonuçta rüzgârın ve güneşin bir arada kullanılabildiği hibrit bir santral kurduk. Bundan sonra Antik Kent'in kazı ekibi ve buraya gelecek olan ziyaretçiler elektrikten faydalanarak; bilgisayar, aydınlatma ve diğer ihtiyaçlarını karşılama imkânına sahip olacak" ifadelerine yer verdi.