Ak Parti Milletvekili Erdoğan'dan Yargıtay'a Eleştiri

AK Parti Denizli milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in dosyası ile ilgili kararı bir ay içinde veren Yargıtay'ın, 10 yıldan beri bekleyen bin 300'e yakın dosyayı öne alıp incelememesini eleştirdi

Ak Parti Milletvekili Erdoğan'dan Yargıtay'a Eleştiri
AK Parti Denizli milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in dosyası ile ilgili kararı bir ay içinde veren Yargıtay'ın, 10 yıldan beri bekleyen bin 300'e yakın dosyayı öne alıp incelememesini eleştirdi.
AK Parti Denizli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Ocak Ayı Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan AK Parti Denizli milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Yargıtay'ın eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le ilgili acele ettiğini belirterek, "Yargıtay bu başsavcımız ile ilgili o kadar acele etti ki, dosyanın aslının gelmesini beklemeden fotokopi üzerinden inceleme yaptı. Kısa bir sürede, 5-10 gün içerisinde, en geç bir ay içinde o başsavcı ile ilgili karar verdi. 10 yıldan beri Yargıtay'da
incelenmeyi bekleyen 1.5 milyon dosya var. Yargıtay'da zaman aşımı bakımından süresi dolmak üzere olan veya tahliye bekleyen dosya sayısı bin 300 civarında. Şimdi başsavcı ile ilgili incelemeyi fotokopi üzerinden yapan Yargıtay'ımız, acaba 10 yıldan bu yana yargılaması bitmemiş olan bu bin 300 davayı öne almak suretiyle inceleme yapsaydı ne olurdu? Yapamaz mıydı? Yapsa ne olurdu? Yapması gerekmez miydi?" ifadelerini kullandı.
Bunu siyasetçi olarak değil, vatandaş olarak sormak zorunda olduklarını belirten Erdoğan, "AİHM'de Türkiye'deki davaların uzun sürmesi ile ilgili açılan davalarda, Türkiye her zaman mahkum edilmiştir. Eğer yetki varsa onun yanında da mutlaka sorumluluk da vardır, olmalıdır. Olması gerekiyor" diye konuştu.
Milletvekilleri, belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin seçimde hesap verdiğini kaydeden Mehmet Salih Erdoğan, şunları söyledi:
"Her mevkide, makamda bulunan insanların da bir sorumluluğu olması ve bunun hesabını en azından kendi vicdanlarında vermesi gerekir. İnanıyorum ki, yargımız elinden geleni yaparsa, bu işe kendini verirse Yargıtay'daki bu dosyalar birkaç sene içinde temizlenir. Eğer suçlama vasıtası olarak kullanılırsa daire sayısını ne kadar artırırsak artıralım, bu dava sayısı azalmaz."