2011 Türkiye Reklam Kampanyasını Yürütecek Ajanslar Belirlendi

2011 senesi Reklam İhalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan firmalar, teklif gönderen dünya çapındaki 31 reklam ajansı arasından seçildi.

2011 Türkiye Reklam Kampanyasını Yürütecek Ajanslar Belirlendi
45 milyon dolarlık ihale sonucunda, 2011 yılı reklam kampanyalarını yürütecek Reklam Ajansları; Doğu Avrupa ve Amerika Pazarları için ICONISUS firması, Avrupa için DDF firması, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için MEDİUM RARE/INBAR konsorsiyumu ve Uzak Doğu için GLOBAL RAYTUR firması olarak belirlendi.
26 Eylül-1 Ekim 2010 tarihleri arasında Viyana'da gerçekleştirilen ihalede, Türkiye'nin tanıtımında katılımı sağlamak ve daha saydam bir ihale süreci ortaya koymak amacıyla ihale komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı yurt dışı teşkilatında görevli 5 temsilci ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) yetkilileri, Marmara
Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü ile Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden akademisyenler ve Reklamcılar Derneği temsilcisi gibi farklı pazarları temsil eden üyeler görev yaptı.
Bu yılki reklam kampanyasında Türkiye'nin rakip ülkelerden farklılığı, ürün üstünlüğü ve çeşitliliğini vurgulayan bir strateji izleniyor. Kampanyada Türkiye'nin sunduğu yaşam tarzının ve eşsiz seyahat deneyiminin altını çizen bir iletişim stratejisi ön plana çıkarılıyor.