Maliye satamadığı sosyal tesisi 49 yıllığına kiraya verdi

Maliye Bakanlığı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde daha önce 63 milyon 378 bin TL bedel üzerinden iki kez satışa çıkarıp satamadığı sosyal tesisi 49 yıl

Maliye Bakanlığı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde daha önce 63 milyon 378 bin TL bedel üzerinden iki kez satışa çıkarıp satamadığı sosyal tesisi 49 yıllığına kiraya verdi. Manavgat Malmüdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihalede, 550 yataklı sosyal tesisin irtifak hakkını, yıllık 4 milyon 350 bin TL ile Gitaş Turizm Ticaret Taahhüt ve Sanayi AŞ firması kazandı.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Çolaklı beldesinde 33 bin 337 metrekare alan üzerinde kurulu 550 yatak kapasiteli sosyal tesisin, 49 yıllığına irtifak hakkının verilmesi ihalesinin sonuçlandığını bildirdi. Tesisin daha önce iki kez satışa çıkarıldığını, ancak alıcı bulunmadığını hatırlatan Mat, "Bugün yaptığımız irtifak hakkı ihalesine 23 firma iştirak etti. Bunlardan 4'ü belge eksikliği nedeniyle ihale dışı kaldı. Yıllık 449 bin 148 TL muhammen bedelle başlayan ihaleyi, 4 milyon 350 bin lira ile en yüksek irtifak hakkı teklif eden Gitaş Turizm Ticaret Taahhüt ve Sanayi AŞ firması kazındı." dedi.

Söz konusu tesis alanında altyapı katılım payı ödemesinin olmaması nedeniyle ihaleye yoğun katılım olduğunu belirten Mat, şunları kaydetti: "Buranın imar durumu sosyal tesis alanıydı. Özel Çevre Koruma Başkanlığı'nın da yardımıyla imar durumunu daha iyi bir seviyeye getirdik. Turistik tesis alanı yaptık. İnşaat emsalini de 0,60 yaptık. Ayrıca burada altyapı katılım payı yok. Turistik tesislerde altyapı katılım payı yatak başına 10 bin dolar. Buraya yapılacak 800 yataklı bir tesisin 8 milyon dolar avantajı olacak. Bu nedenle ihaleye yoğun ilgi oldu."

Mat, ihalenin bakanlık tarafından onaylanmasından sonra yatırımcıyı sözleşme imzalamaya çağıracaklarını sözlerine ekledi.

Çolaklı'da 33 bin 337 metrekare alan üzerinde kurulu sosyal tesis 29 blok, 5 daireden oluşuyor. Toplam 550 yatak kapasiteli tesis, daha önce iki kez satışa çıkarılmış ancak alıcı çıkmamıştı. İhaleyi kazanan şirketin sahibi Ramazan Taş'ın Evrenseki'de bir otel işlettiği ve Lara'da da yeni otel inşaatına başladığı belirtildi.