Meryem Uzerli (Meriem Sahra Userli) kimdir? -foto galeri

Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlandı. Muhteşem Yüzyıl'a şikayet yağdı. Muhteşem Yüzyıl dizi olarak ne kadar sürecek merak konusu oldu. Muhteşem Yüzyıl'da Merve Oflaz'da oynuyor. Muhteşem Yüzyıl fragmanı ve bölüm özeti.

Meryem Uzerli (Meriem Sahra Userli) kimdir?  -foto galeri
Meral Okay‘ın yazdığı Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının iddialı dizilerinden olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Kanuni Sultan Süleyman‘ı Halit Ergenç oynarken, Hürrem rolü için uzun bir arayışa girilmişti. Hürrem Sultan rolü için bir çok oyuncunun adı anıldı. Ama sonunda bambaşka bir oyuncuda karar kılındı. Hürrem karakteri için Türkiye genelinde karaktere uygun olan adaylarla deneme çekimleri yapıldı. Eş zamanlı olarak da Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya, Hırvatistan, Bulgaristan gibi ülkelerdeki ajanslarla Türkçe bilen oyuncu adayları için iletişime geçildi. 8 ay süren araştırmaların ardından Meriem Sarah Uzerli, ‘Hürrem’ rolü için kamera karşısına geçti. Almanya’da birçok dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan Uzerli’nin, oyunculuk gücünün ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra birkaç dil bilmesi de seçimde etkili oldu.


5 Ocak 2011 çarşamba günü Show Tv ekranlarında ekrana gelecek olan dizi, görkemli sahneleri ve oyuncu kadrosu ile göz dolduruyor.

Meryem Uzerli Hakkında

12 ağustos 1983 yılında Almanya’da doğan Meryem Uzerli (Meriem Sahra Userli), oyunculuk dalında eğitim almış. 173 cm boyunda olan genç oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hürrem Sultan’ı olarak seçilmiş. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda ingilizce biliyor. Türkçesi çok iyi olmasa bile dizinin hikayesine paralel olarak Hürrem Sultan gibi bir nevi Türkçesini geliştirmiş olacak. Almanya’da bir çok televizyon filmi ve dizide rol alan Meriem Sarah Uzerli binicilik, yüzme ve basketbol sporlarını yapmış.