Batı Karadeniz'de Yıldırım Ve Anız Ormanları Yakıyor

Batı Karadeniz ormanlarında meydana gelen 42 yangından 16'sının yıldırım ve anız sebebiyle çıktığı, 15'nin ise sebebinin henüz belirlenemediği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluk alanında bulunan Zonguldak, Bartın ve Karabük illerindeki orman arazilerinde çıkan 42 ayrı yangında, 68,674 Ha orman kül oldu. Yetkililer, Karabük, Zonguldak ve Dirgine İşletme Müdürlükleri sınırları içerisinde meydana gelen toplam 8 yangının sebebinin yıldırım olduğunu belirtirken, Ereğli, Zonguldak ve Bartın İşletme müdürlüklerindeki toplam 8 orman yangının ise anız nedeniyle çıktığını ifade etti. Ayrıca yetkililer, Karabük İşletme Müdürlüğü sınırlarındaki 5, Bartın İşletme Müdürlüğü sınırlarında bulunan 6, Zonguldak İşletme Müdürlüğü sınırlarındaki 2, Devrek İşletme Müdürlüğü bünyesinde 1, Ereğli İşletme Müdürlüğü'ndeki 1 olmak üzere toplam 15 yangının sebebinin ise henüz belirlenemediğini kaydetti.
Diğer 12 yangının ise cam kırığı, enerji nakil hatları, piknik biri tren, kamp ateşi, kablo yakılması gibi sebeplerden oluştuğu belirtildi. Öte yandan 22 yangının suçlusu bulunup, gerekli adli işlemin başlatılırken, 20 yangının ise suçlusu tespit edilemedi.