Bakanlık, Manavgat'a 80 bin liralık çöp toplama aracı hibe etti

Çevre ve Orman Bakanlığı, Antalya Özel Çevre Koruma Müdürlüğü aracılığıyla Manavgat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB)'ne 80 bin lira

Çevre ve Orman Bakanlığı, Antalya Özel Çevre Koruma Müdürlüğü aracılığıyla Manavgat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB)'ne 80 bin lira değerinde çöp toplama aracı hibe etti. Bakanlık, Manavgat dışında yurt genelinde 10 ilçeye de bağışta bulundu.

Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, bakanlığın KHGB'ne tam donanımlı çöp toplama aracı hibe ettiğini söyledi. Türkoğlu, gelen araçla ilk etapta Manavgat'ta 60 köyde, haftada 2 defa çöp toplayacaklarını belirtti. Türkoğlu, bütün köylerin çöpünü toplamak için 2 yeni araca daha ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Takviye için 2 yeni araçla ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'na talepte bulunduklarını belirten Türkoğlu, Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı (MATAB)'yla koordineli çalışılacağını ifade etti. Türkoğlu, "Yeni gelen araçlarla Manavgat'ın 60 köyünün çöpünü toplayacağız. Köylerimizin katı atıklarını toplayarak pırıl pırıl olmasını istiyoruz. Araçlarla haftada 2 gün 60 köyde çöp toplaması yapılacak." diye konuştu.

Öte yandan, Kaymakam Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sağirin köyünde meydana gelen sel ve su taşkınında mağdur olan 6 kişi ve bir market sahibine Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) fonundan 4 bin lira para yardımında bulunduklarını kaydetti.

Türkoğlu, 30 yıl önce yapılan ve günün şartlarına hizmet vermede yetersiz kalan Sağirin Köprüsü'nün yerine yenisinin yapılmasının Antalya İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 2011 yatırım programına alındığını belirtti.