Almanya'da buzlanma okulları tatil ettirdi

Daha önce aşırı sıcaklardan dolayı okulların kapandığı Almanya'da ilk kez buzlanma nedeniyle okul tatil edildi. Aşağı Saksonya ve Bremen'de bazı okull

Daha önce aşırı sıcaklardan dolayı okulların kapandığı Almanya'da ilk kez buzlanma nedeniyle okul tatil edildi. Aşağı Saksonya ve Bremen'de bazı okullar tatil edilirken, Brandenburg eyaletinde de öğrenci taşıyan otobüsler hizmet sunamadı ve çok sayıda öğrenci evde kaldı.

Almanya'da karla karışık yağan yağmur yüzünden buzlanma ve don olayları arttı, yollar buz pistine döndü. Aşağı Saksonya ve Bremen eyaletlerinde kazalar nedeniyle bazı caddeler tamamen trafiğe kapandı, bazı okullarda eğitime ara verildi. Schleswig-Holstein eyaletinde ise yollardaki buzun kalınlığı iki santimetreyi buldu. Brandenburg eyaletinde de öğrenci taşıyan otobüsler hizmet sunamadı. Thüringen, Saksonya, Rheinland-Pfalz ve Hessen eyaletlerinin yanı sıra Bavyera eyaletinin bazı bölgeleri buzlanmadan nasibini aldı.

Başkent Berlin'de de yolların buzlanması ulaşımı olumsuz etkiledi. Toplu taşım trenlerdeki sorunlardan dolayı oluşan şartlara yolların buzlanması eklenmesi zor anlar yaşattı. Polis teşkilat sözcüleri vatandaşlara zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. Aniden meydana gelen buzlanmadan dolayı Berlin'in Tegel Havalimanı uçuşlara ara vermek zorunda kaldı. Havalimanı yetkilileri, buz çözücü maddenin pistlerdeki buzu çözmesi için vakte ihtiyaç olduğunu belirtti.