Malatya İl Genel Meclisi'nde Tartışmalı Toplantı

Malatya İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumu tartışmalı geçti.

Malatya İl Genel Meclisi'nde Tartışmalı Toplantı
İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde, Yazıhan ilçesi Karasu içme suyu projesi isale hattının İl Özel İdaresi'nce yapılması teklifiyle ilgili komisyon raporu okundu.
Ar Ge Komisyonu raporunu yeterli bulmayan meclis üyeleri, bu konunun başka bir komisyonda görüşmesi konusunda oylama yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, önce Ar Ge Komisyonu kararının kabul veya red edilmesi şeklinde oylanması gerektiğini savundu. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise konunun oylandığını ve konunun tekrar incelenmesi için Eğitim Komisyonu'na havale edilmesi konusunda oylama yapıldığını söyledi.
Mengüç, oylama yapılmadığını iddia edince, meclis toplantısının kayda alındığı kamera görüntüsünü izleyen İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, kamera görüntüsünde de oylandığının görüldüğünü dile getirdi.
Mustafa Mengüç ise, tekrar oylanması şeklinde ısrar edince Şavata, Mengüç'ü salondan çıkmasını istedi. Mengüç çıkmayınca Naci Şavata toplantıya 10 dakika ara verdi.
10 dakika sonra Mustafa Mengüç'ün de bulunduğu İl Genel Meclisi toplantısı devam etti.
Bu arada, İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumda ayrıca gündemdeki diğer maddeler de görüşüldü.
İlgili komisyonlarda görüşülüp olumlu rapor ile mevzi imar planı verilen yerler ve konuları ise şöyle:
Besi ahırı ve mandra kurulacak yerler: "Akçadağ ilçesi Karanlıkdere köyü, Akçadağ ilçesi Gölpınar köyü, merkez Bindal köyü, Akçadağ ilçesi Gölpınar köyü ve Merkez Bindal köyü."
Tavuk Çiftliği kurulacak yerler ise şöyle: "Yeşilyurt ilçesi Kuşdoğan köyü, Yazıhan ilçesi Buzluk köyü."
Diğer yandan, İl Genel Meclisi toplantısında, merkez Şahnahan Belediyesi tarafından Merkez Özal, Bindal ve Suluköy'ün içme sularının karşılandığı, özellikle yaz aylarında bu köylere yeterli içme suyu verilemediği, bu nedenle İl Özel İdaresi imkanlarıyla yeni içme suyu kuyusu açılması konusundaki teklif de İmar Komisyonu'nda görüşülmek üzere havale edildi.