Mısır’daki iç karışıklık, kum heykel festivalini iptal ettirdi

Ortadoğu ve Mısır’da bir süredir devam eden iç karışıklıklardan dolayı, Global Design Art Works tarafından 2001 yılında Mısır‘da düzenlenmesi planlanan ‘Uluslararası Kum Heykel Festivali‘ etkinliği iptal edildi.



Festival Direktörü Cem Karaca, bu ülkede yaşanan olaylardan dolayı kum heykel sanatçılarının yaşam riski sebebiyle Mısır’a gitmek istemediklerini belirtti. Karaca, yaşanan belirsizlik ortamının tamamen ortadan kalkması ve normal sürece girilmesi halinde iptal kararının tekrar gözden geçirebileceğini söyledi.

Antalya’da bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nin organizasyonunu da gerçekleştiren Karaca, “Mısır’da turizm yatırımları olan ve etkinliğin ana sponsorluğunu üstlenen firma yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonucu kum heykel festivali projesini bir süre dondurma kararı aldık. Böyle bir projeye imza atan ve kültür-sanat alanında Türkiye’nin adını bu tür etkinliklerle dünyaya duyurma adına bu karardan ötürü büyük üzüntü duyuyoruz. Ancak bugün içinde bulunulan şartlar bize bu kararı aldırdı.” diye konuştu.

Karaca, 2011’de düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali çalışmalarına ise başlandığını belirtti. Karaca, sponsorluk görüşmelerinin sürdürüldüğünü, mayıs ayından itibaren festival sergisinin ziyarete açılacağını sözlerine ekledi.