Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve goller

Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve goller izle. Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve goller izleyin. Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve goller izlemek için tıklayınız. Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve goller buradan izle. İşte Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve gol

Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve goller
Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın zorlu maçında Bursaspor, Galatasaray'ı iki golle mağlup ederek zirve yarışında yoluna yara almadan devam etti. Galatasaray galibiyetle başladığı ligin ikinci yarısının ikinci maçında aldığı bu mağlubiyetle havasını iyice kaybetti ve artık sezonun bitmesini beklemeye başladı. Bursaspor ise bir maç fazlasıyla birlikte lider Trabzonspor ile farkı iki puana düşürdü.

Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve gollerMAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve gollerMAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bursaspor Galatasaray golleri- Maçın geniş özeti ve gollerLİG TV İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta maçında Bursaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Bursaspor oldu.

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 37. dakikada yeni transfer Kenny Miller ve 45+1 dakikada Vederson attı. Miller yeşil-beyazlı takımın formasıyla ilk golünü atarken, Vederson yaklaşık 40 metre uzaklıktan attığı golle geceye demgasını vurdu. VedersoN'un golünde ise Galatasaray kalecisi Ufuk Ceylan'ın hatası büyüktü.

Öte yandan karşılaşmanın 64. dakikada Galatasaraylı Ayhan Akman ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetin ardından Bursaspor puanını 41'e yükseltirken, Galatasaray 26 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Bursaspor kendi sahasında Sivasspor'u, Galatasaray ise Eskişehirspor'u ağırlayacak.

Galatasaray geçtiğimiz hafta Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena'daki ilk resmi maçında Sivasspor'u mağlup ederek hem yeni stadında ilk galibiyetini almış, hem de ikinci yarıya umutla başlamıştı. Ancak Bursaspor deplasmanında alınan mağluıbiyet bütün hayallerin tamamiyle suya düşürdü. 'Timsah' ise bu galibiyetle zirvedeki Trabzonspor'a bir adım daha yaklaştı.




MİLLER SAHADA, STANCU KULÜBEDE

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, zorlu Galatasaray maçına değişik bir kadroyla çıktı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zorlu maçta yeni transfer İskoç Kenny Miller'e ilk 11'de yer verirken, yıldız oyuncular Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'i yedek soyundurdu. Sercan ve Volkan'ın dışında sakatlıktan yeni kurtulan Federico Insua da yedek kulübesinde yer aldı.

Galatasaray'da da sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almayan Cana'nın yerine Hakan Balta ilk 11'de yer buldu. Yeni transfer Stancu ise yedek kulübesinde yer aldı.

ALİ KASKSIZ ÇIKTI

Spor Toto Süper Ligi'nin ilk yarısında oynanan Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında rakibiyle girdiği mücadelede başına darbe alan ve kafatasında kırıklar oluşan, ardından da geçirdiği operasyon sonrası kaskla oynamaya başlayan tecrübelü futbolcu Ali Tandoğan, Galatasaray karşılaşmasına kaskı olmadan çıktı.

TEMPO YOK! OYUN SIKIŞTI!

Atatürk Stadı'ndaki zorlu mücadele temposuz başladı. Bursaspor ve Galatasaray ilk dakikalarda birbirini tartarak bulacağı açıklarla gol pozisyonuna girmeye çalıştı. Ertuğrul Sağlam ve Gheorghe Hagi orta sahaya kalabalık tutunca iki ekip bu bölgeyi bir türlü geçemedi. Bursaspor ve Galatasaray ortayı geçmekte oldukça zorlandığı için zaman zaman uzaktan şutlarla rakip kalede pozisyon aradı. Bu şutlarda istenilen tehlikeler yaratılamazken, sadece Yekta'nın bir şutunu yeşil-beyazlı takımın kalecisi Ivankov köşeden çıkardı.

BARIŞ İÇİN ŞANSSIZ AN!

Oldukça fazla ikili pozisyon yaşanan maçın 8. dakikasında Galatasaray adına şanssız bir an yaşandı. Sarı-kırmızılı takımın futbolcusu Barış Özbek omzuna aldığı darbe sonucunda maça devam edemedi. Barış bu sakatlığından sonra kenara alınırken, yerine Mustafa Sarp girdi.

MİLLER SİFTAH YAPTI!

İlk yarının sonlarında doğru yaklaşılırken Bursaspor oyunda biraz daha atak gözükmeye başladı. Mücadelenin 37. dakikasında gelişen ev sahibi atağında ise maçın ilk golü geldi. Batalla'nın sol kanattan yaptığı ortayı kaleci ufuk yumrukladı ama top Miller'a çaprtı ve önüne düştü. İskoç golcü boşta kalan topu tamamlayarak Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. Miller'ın attığı golde ise hem ofsayt, hem de topun Miller'ın elien çarptığı yönünde itirazlar sonuç getirmedi ve Bülent Yıldırım santra noktasını gösterdi.

Bursaspor'un yeni transferi Kenney Miller ise bu golle ilk kez çıktığı Atatürk Stadı'nda taraftarına golel 'merhaba' demiş oldu.

BİTTİ DERKEN, UFUK'TAN İNANILMAZ HATA...

Karşılaşmanın ilk yarısı tek golle bitecek derken, uzatma dakikasında Bursaspor'un kazandığı serbest vuruşta top ikinci kez Galatasaray ağlarına gitti, hemde oldukça ilginç bir şekilde. Galatasaray artık son düdğü beklerken, Bursaspor rakip yarı sahanın hemen önünde serbest vuruş kazandı. Bu serbets vuruş hemen kullanıldı ve top Verderson'un önüne açıldı. Vederson yaklaşık 40 metreden kaleye şutunu çekti. Yere çarpan top hız kesti ve Ufuk'un kucağına gitti ancak sarı-kırmızılı kaleci topu elinden kaçırdı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ufuk bu hatalı golünden sonra yıkılırken, soyunma odasına Bursaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

HAGİ'DEN YİNE STANCU HAMLESİ

İkinci yarı başlarken Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi oyuncu değişikliğine giderek skor değiştirmek adına hamle yaptı. Rumen teknik adam genç Emre Çolak'a ikinci yarıda şans vermezken, yerine yeni transfer Stancu'u aldı. Stancu, Sivasspor maçında olduğu gibi Bursaspor deplasmanında da oyuna sonradan girdi.

TİMSAH, ASLAN'A POZİSYON VERMİYOR!

Hagi'nin hamlesiyle ikinci yarıya başlayan Galatasaray, Bursaspor kalesine gitmekte başarılı olmadı. Yeşil-beyazlı takımın orta saha ve savunma bloğunu geçemeyen sarı-kırmızılılar, pek fazla ileriye çıkamadığı için Bursaspor atağında da çok adamla savunmada kaldı.

AYHAN PLANLARI ALT ÜST ETTİ!

Galatasaray baskıyı arttırmak istediği dakikalarda hücumda etkili olmakta zorlanırken, çıkan bir kırmızı kartla ise tamamiyle planlar alt üst oldu. Soyunma odasına giderken Bülent Yıldırım'a itirazlarından dolayı sarı kart gören Ayhan Akman, 64. dakikada Turgay'a yaptığı faul sonrasında takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Galatasaray pek fazla etki gösteremezken, Bursaspor zaman zaman geliştirdiği kontrataklarla tehlikler yarattı. Bu pozisyonlardan birinde Miller uygun durumda topu ağlara gönderemedi. Bekir ozan'ın bir şutu ise direkten döndü. Atatürk Stadı'nda çalan son düdükle birlikte sie Bursaspor 2-0'lık skorla üç puanı hanesien yazdırmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

9. dakikada Ozan İpek ile girdiği ikili mücadele sonucu omuzundan sakatlanan Barış Özbek, oyuna devam edemedi ve yerini 11. dakikada Mustafa Sarp'a bıraktı.
8. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Batalla topu ön direğe ortaladı. Galatasaray'ın defans oyuncusu Servet, Miller'den önce müdahale ederek topu ceza sahasıdışına attı.
9. dakikada Galatasaray atağında sağ kanattan hareketlenen Sabri, ceza sahası dışından çaprazdan topa sert vurdu. Ivankov, son anda tokatlayarak kornere çeldi.
20. dakikada sağ kanattan hareketlenen Mustafa Sarp, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Culio topa kafayla vurmak için o bölgeye doğru yöneldi ancak Ivankov kalesinden zamanında çıkarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
23. dakikada Yekta'nın ceza yayı üzerinden sert şutunda defansa çarpan top yandan az farkla auta çıktı.
36. dakikada Bursaspor aradığı golü buldu. Sol kanattan hareketlenen Batalla topu ön direğe doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Miller, kaleci Ufuk'un yumruklamaya çalıştığı topu önüne alıp plase bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.
42. dakikada Galatasaray atağında sol kanattan hareketlenen Insua topu ön direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Mustafa'nın vuruşunda top auta çıktı.
45+ 1. dakikada Bursaspor, Vederson ile mükemmel bir gol kazandı. Brezilya asıllı futbolcu yaklaşık 35 metreden topa sert vurdu. Kaleci Ufuk'un göğsüne çarpan top filelere gitti: 2-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan korner çizgisine kadar giden Ozan İpek topu arka direğe ortaladı. Batalla'nın kafa vuruşunda top kaleci Ufuk'ta kaldı.
63. dakikada Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde top Kazım'ın önünde kaldı. Bursaspor'un kaptanı Ömer Erdoğan, son anda yatarak topu kornere çeldi.
64. dakikada Galatasaray'dan Ayhan, Turgay'a yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
71. dakikada sağ kanattan hareketlenen Volkan topu ceza sahası içine ortaladı. Miller'in üzerinden atladığı topa önce Batalla ardından da Ozan vuramayınca pozisyon taçla sonuçlandı.
74. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Volkan topu kale alanına doğru ortaladı. Galatasaray defansı araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
76. dakikada Galatasaray'ın ceza yayı içinde kazandığı serbest atışı Culio kullandı. Bu oyuncunun sert şutunda top üstten auta çıktı.
77. dakikada Bursaspor mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bekir Ozan'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Volkan topu bekletmeden arka direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Miller topa sert vurdu. Kaleye giden topa Ufuk son anda müdahale etti. Galatasaray defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
87. dakikada sağ kanattan hareketlenen Ozan İpek topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Bekir Ozan'ın gelişine vuruşunda top yan direkten geri döndü.
90+1. dakikada gelişen ani atakta Sercan orta alandan aldığı pasla hızla sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleye giden topu Ufuk son anda tokatlayarak kornere çeldi.

Stat: Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Gökhan Memişoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu
Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer, Stepanov, Vederson, Turgay (Dk.65 Volkan), Svensson, Bekir Ozan, Batalla (Dk. 86 Hüseyin), Ozan İpek, Miller (Dk.79 Sercan)
Galatasaray: Ufuk, Sabri, Barış (Dk.11 Mustafa), Servet, Hakan, Ayhan, Insua, Yekta (Dk. 73 Aydın), Culio, Emre (Dk.46 Stancu), Kazım
Goller: Dk.36 Miller, Dk.45+1 Vederson (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk.44 Stepanov, Dk.75 Ömer (Bursaspor), Dk.37 Sabri, Dk.62 Servet, Dk.63 Culio, Dk.85 Kazım (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk.64 Ayhan (Galatasaray)