Talas Belediyesi Tiyatro Ekibi Oluşturuyor

Talas Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında tarihinde ilk kez tiyatro ekibi oluşturuyor. 40 kişilik oyuncu seçmelerinde yarışan adayların heyecanlı oldukları gözlendi.

Nikah salonunda gerçekleştirilen oyuncu adayı seçmelerine müzik ve oyunculuk alanlarında kendine güvenen her yaştan bay bayan gönüllüler katıldı. Gençlerin daha fazla ilgi gösterdiği seçmelerde konuşan tiyatro eğitmeni Mehmet Şafak, belediye tarihinde ilk kez tiyatro ekibinin oluşturulduğunu belirtti. Şafak, "Talas'ta belediye bünyesinde artık bir tiyatro topluluğu olacak. Bu tiyatro topluluğunun çekirdek kadrosunu oluşturmak için buradayız. Yeni katılacak arkadaşlarla tiyatroda yeni adımlar atmış olacağız" dedi.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, amaçlarının kültürel ve sanatsal faaliyetlere katkı sağlamak olduğunu söyleyerek,"Rutin anlamda gerçekleştirdiğimiz kaliteli belediyecilik hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da birçok etkinlik düzenlemekteyiz. Bunlardan birkaçını şenlikler, kültürel geziler, konferanslar, paneller, konserler, yarışmalar, eğitim kursları, bilgi evlerinde verilen kültürel ve sosyal hizmetler, bayan kültür merkezinde kadınlara verdiğimiz sosyal faaliyetler, ikinci bahar evlerinde düzenlediğimiz yine çok yönlü faaliyetler oluşturuyor. Bizim bu faaliyetlerimizi renklendirecek bir diğer çalışmamız ise, bu zamana kadar hiç adı dahi duyulmamış belediye bünyesinde bir tiyatro ekibi olacak. Oluşturulan tiyatro ekibiyle, 100 bine dayanan ilçemizde her kesime hitap edebilecek, çeşitli oyunların sahne alabilmesi sağlanacak. Önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağımız çok amaçlı salon bu ekip için önemli bir gösteri alanı oluşturacak. Bu çok amaçlı salonda tiyatronun yanı sıra konserler, paneller, konferanslar vb sosyal faaliyetleri gerçekleştirme imkanı bulacağız. Tarih ve kültür zengini ilçemiz Talas'ta kurduğumuz tiyatro ekibi, inşallah amacına uygun oyunları sergileyecek, halkımızın gözüne ve gönlüne hitap edecek. Amatör olarak başlayacağımız tiyatro faaliyetlerimizi profesyonel hale getirerek geleceğin oyuncularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışma ile belediye olarak sanata bir katkı daha sağlamış oluyoruz"
Genç oyuncu adaylarının heyecanları gözlerinden okunurken, adaylar ritim, ses gibi yeteneklerini de sergiledi.