Milletvekili Arslan: 2010 yılında Kırşehir, diğer illere göre 6 kat daha fazla yatırım aldı

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, 2010 yılında yapılan yatırımları değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda M

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, 2010 yılında yapılan yatırımları değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Milletvekili Arslan, bu yıl içerisinde Kırşehir'in çevredeki illere göre 6 kat daha fazla yatırım aldığını söyledi.

Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Gürsoy, Ticaret Odası Başkanı Müfit Göçen, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü ve basın mensupları katıldı. Milletvekili Mikail Arslan, ilk olarak toplantıda köy muhtarlarıyla yapılan toplantıları katılımcılara aktardı. 2010 yılı içerisinde hemen hemen bütün bölge muhtarlarının sorunlarının dinlendiğini ifade eden Arslan, "'Köylü Milletin Efendisidir' sözünü felsefe edinerek, her köye gitmeye çalıştık. Bunları da bölgede bir köy seçerek diğer muhtarları da bu köye çağırdık. Onların sorunlarını dinledik ve çözüm sunmak için büyük çabalar harcadık ve bunların birçoğunu da çözüme kazandırdık. Biz her hafta sonu ve hafta içi çok bakanları ziyaret ettik. Özellikle belediye başkanımızla faydalı bir ziyaretleri gerçekleştirerek, uyumlu bir çalışmayla önemli yatırımlar yaptık." diye konuştu.

Kırşehir'e en büyük yatırımların yapıldığını belirten Arslan, "Biz bu yıl içerisinde en önemli yatırımları yaptık. Adliye yönünde bir taş atarak 4 kuş vurduk. Kırşehir merkezde bulunan eski açık cezaevini şehir dışına taşıyarak yeni bir açık cezaevi yaptırdık. Eskisini yıktırarak, yerine bölgenin en modern adalet sarayını yaptırdık. Bunların yanı sıra adliye çalışanlarına lojman yaptırdı. Bunların yanı sıra il merkezine TOKİ tarafından birçok konut ve okul yapıldı. Bu yapılan konutların yanı sıra Kındam mevkiine 292 adet konut yapılacak. Yapılan konutlar için başvuruları bekleyeceğiz. Bizim amacımız herkesi ev sahibi yapmak bunun içinde görüyorsunuz ki çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

ÇİÇEKDAĞI VE İL MERKEZİNE YURT PROJESİ

Arslan, "İl sınırları içerisine bulunan birçok akarsuyu ve gölet için sulama sistemi kuracağız. Bu sulama sistemleri sayesinde bölge hem verimli arazilere kavuşurken, hem de önemli bir tarım arazisine kavuşacaktır. Bunun yanı sıra ilimiz biliyorsunuz ki üniversite şehri. Bunun için de en önemli olan öğrenciler için yurt yapılmasıdır. Bunun için Çiçekdağı ve il merkezine yurt yapacağız. 2010 yılı içerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından il merkezinde bulunan birçok tarihi eser restore ettirdik. Bunu yanı sıra uzun süre gündemi meşgul eden Lale Camii yapılan projeyle yeniden restore edilecek. Bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapmaya çalışıyoruz. Son derece modern bir yapı olacak olan kapalı spor salonunda insanlarımız zevkle spor yapacak." diye konuştu.

Mikail Arslan, jeotermal enerji noktasında birçok merkezi yeniden kazandırdıklarını belirterek, bu merkezlerden olan Mahmutluyu jeotermal seracılık yapacağını söyledi. Arslan yapılan yatırımlardan en önemli olan Polis Meslek Yüksekokulu yapıldığını ve hizmete başladığını belirterek, bu okulda okuyan öğrencilerin şehir ekonomisine önemli katkı sunacağını söyledi. Son olarak, 32 milyon 911 bin 337 lira toplam yatırım yapıldığını ifade eden Arslan, KÖYDES programına 2 milyon, 644 bin TL yarım yapıldığına dikkat çekti.