"Spor" Tasarısı Alt Komisyona Gönderildi

TBMM Adalet Komisyonunda, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı, alt komisyona gönderildi.

Devlet Bakanı Faruk Özak, komisyon üyelerine tasarının içeriği hakkında bilgi verdi. 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, milletvekillerinin hızlı bir program yüklemesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Siyasal ömrünü tamamlamak üzere olan bir parlamentonun, toplumu ve rejimi ilgilendiren düzenlemeler yapmasını doğru bulmadığını belirten Ünlütepe, tasarıda önemli eksikler bulunduğunu ifade etti. Tasarının, Türk Telekom Arena Stadında yaşanan olayların hemen ardından getirilmesini manidar bulduklarını belirten Ünlütepe, ‘‘İsterseniz, ‘Sayın Başbakan stadyuma girdiğinde herkes ayağa kalkar ve alkışlar‘ maddesini de koyabiliriz buraya‘‘ dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de stadyumlarda ‘‘yuh çekenlere‘‘ tasarıyla 6 ay ile 3 yıl arasında ceza öngörüldüğünü öne sürerek, ‘‘Görevini kötüye kullanan memura 2 yıl, yuh çekene 3 yıl olur mu böyle bir şey‘‘ sorusunu yöneltti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Komisyon Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, komisyonun gelecek gündemine ilişkin bilgi verirken araya girerek, ‘‘Bu patent tasarısını, 2 senedir buradayız neden getirmedin de şimdi getiriyorsun‘‘ diye bağırdı. Öztürk, ‘‘Arkasından kalkıp, ‘Yargıtay Kanununu getiriyorum, buna çalışacağız‘ diyorsun. Niye bu zamana topluyorsun? Saygısızlık yapıyorsunuz bize. Ondan sonra kalkıp parlamentoda krizden bahsediyorsun, sen yaratıyorsun krizi. Bunlar neye göre gündeme alınıyor‘‘ şeklinde tepki gösterdi. 

Bazı AK Parti‘li milletvekillerinin ‘‘rahatsız oluyoruz‘‘ şeklinde uyarılarına Öztürk, ‘‘Rahatsız oluyorsan ol. Bu durumdan rahatsız olmuyorsun da benden mi rahatsız oluyorsun? ‘Bu tasarı neden şimdi geliyor? Ben bunu ne zaman okuyacağım, kiminle tartışacağım?‘ diye sormuyorsun ama‘‘ yanıtını verdi. Bu sözler üzerine ayağa kalkan AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk ise Ali Rıza Öztürk‘e ‘‘çık dışarı‘‘ diye bağırdı. Bunun ardından Ali Rıza Öztürk de Ali Öztürk‘e ‘‘Çıkmıyorum. Burası senin babanın şirketi mi‘‘ şeklinde tepki gösterdi. 

Tartışmanın ardından söz alan Ünlütepe, hiçbir muhalefet partisi milletvekiline ‘‘çık dışarı‘‘ şeklinde hitap edilemeyeceğini belirterek, Ali Öztürk‘ün Ali Rıza Öztürk‘ten özür dilemesini istedi.

Komisyon Başkanı İyimaya, tekrar söz alarak, ‘‘Muhalefet demokrasinin vazgeçilmezidir. Tahammül sınırlarını aşan saldırılar karşısında sabır gösteriyorum, demokrasi terbiyem gereği. Ayrıca tüm insanları ve komisyon üyelerimi seviyorum. Bu duygu sabır damarlarımın genişlemesine neden oluyor‘‘ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısı, alt komisyona sevk edildi.

Kaynak: AA