Bizim Toptan, halka arzdan elde edeceği gelirle yeni sektörlere girecek (2)
Yıldız Holding bünyesinde faaliyetlerini yürüten Bizim Toptan halka açılıyor. Aralık 2010‘da halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu‘na başvuran firma, 27-28 Ocak 2011 tarihleri arasında talep toplayacak. Buradan elde edeceği gelirle yeni sektörlere girece
“NET SATIŞLAR YÜZDE 17, NET KAR YÜZDE 56 ARTTI”
Cem Karakaş, net satışlarının Ocak-Eylül 2010 arasında 2009’un aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 1.064 milyon TL olduğunu bildirdi. Aynı dönemde net karın 13,7 milyon TL’den 21,4 milyon TL’ye çıktığını aktardı. Net kar artışının yüzde 56’yı bulduğuna işaret eden Karakaş, faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) artışının da yüzde 26,5 olduğunu vurguladı. Eleman sayısının 1.216, mağaza sayısının da 2010 sonu itibariyle 109 olduğunu sözlerine ekledi.
Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı ve Bizim Toptan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar Serdengeçti ise firmanın toptan satış sektöründe kendi modeli ile geliştiğini ifade etti.
Serdengeçti, “Dünyada organize toptan satış zincirleri ağırlıklı şehrin dışında tek ve büyük ölçekli mağazalarla konumlanmış. Bizim Toptan’a baktığımızda tek ve büyük ölçekli mağazalar yerine, müşterisine en yakın noktada daha ufak mağazalar görüyoruz. Bunun Türkiye’ye özgü başarılı bir model olduğundan söz edebiliriz. Bizim Toptan deneyimleri çerçevesinde pek çok müşterinin belirli bir mağazaya ulaşmak için 20 dakikadan fazla yolculuk etmek istemediği gözlemlenmiştir. Biz de modelimizi bu deneyim çerçevesinde kurduk. Bu da mağazaya geliş sayısını artırıyor.” dedi.
Rakamlarla Bizim Toptan‘ın 2009 ve 2010 performansı:
Kalemler Ocak-Eylül 2009 (milyon TL) Ocak-Eylül 2010 (milyon TL) Artış
Net satış 911 milyon TL 1.064 milyon TL 17 Net kar 13,7 milyon TL 21,4 milyon TL 56 FAVÖK Marjı 3,6 (%) 3,9 (%) -
Mağaza sayısı 92 Mağaza 106 Mağaza 15 Çalışan sayısı 1.102 1.216 10
Kayıtlı Müşteri 233 Bin 266 Bin 14
Bitti...
