Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Serin: 2 yılda 5 bin 692 çocuk okula kazandırıldı

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, son iki yılda 5 bin 692 çocuğun okula kazandırıldığını söyledi. Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) k

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, son iki yılda 5 bin 692 çocuğun okula kazandırıldığını söyledi. Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında yapılan çalışmaları gazetecilerle paylaşan Ekrem Serin, okuldan uzaklaşan çocukları okutmak için büyük çaba gösterildiğini söyledi.

Kurulan mobil ikna ekiplerinin mahalle mahalle gezdiğini hatırlatan Serin, bu kapsamda öğretmenlere de seminerler verildiğini dile getirdi. Serin, Gaziantep İl Eylem Planı çerçevesinde, 9 ilçede okul müdürlerinin katılımı ile toplantılar düzenlendiğini hatırlattı.

Toplantıları biraz daha genişlettiklerini söyleyen Serin, "Toplantılarımızı biraz daha genişlettik. Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip ilçelerimizde okul müdürleri, imamlar ve muhtarlarla da toplantı yaptık. Bu kapsamda YSÖP anlatılmaya devam ediliyor. Bakanlığımızın İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün belirlediği 16 il ve 26 ilçe arasında bulunan ilimizde yapılan çalışmalara ara verilmeden çalışılıyor. Açılan YSÖP sınıfları bakımından şu anda Türkiye'de ilk sırada yer alıyoruz. YSÖP sınıfları içerisinde Nizip Namık Kemal İlköğretim Okulu, 35 öğrenci ile bir çok ili öğrenci sayısı bakımından geride bıraktı. Gaziantep'te onay alınan 24 YSÖP okulu var. Bu okullarımız; Şehitkamil, Şahinbey, Nurdağı, İslahiye, Araban ve Nizip ilçelerimizde açıldı. İhtiyaca göre YSÖP okulu sayısı artıyor. Açılan YSÖP okullarında bugün itibariyle 100 kız, 51 erkek ve toplam 151 öğrenci ile program devam ediyor. Hedeflenen öğrenci sayısı bu yıl için 300."

"KAYITSIZ ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR"

Serin, okula devam edemeyen kayıtsız öğrenci sayısının her geçen gün azaldığını anımsattı. 2008 yılının haziran ayında 6 bin 999 olan kayıtsız öğrenci sayısının geçen yılın eylül ayında 2 bin 375'e düştüğünü hatırlatan Serin, bu sayının şimdi ise bin 307 olduğunu açıkladı. Son 2 buçuk yılda 5 bin 692 öğrencinin kayıt altına alındığını belirten Serin, şöyle devam etti: "2003 yılında uygulamaya konulan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında ilimizde 2010 yılı itibari ile 13 bin 446 öğrenci okullaştırıldı. Kampanya halen devam ediyor. 2006-2008 yılları arasında ilimizde uygulamaya konulan "Tarladan Okula" kampanyası ile ilimizde 2 bin 121 çocuk eğitime kazandırıldı."

Serin, bu çalışmaları yaparken imam ve muhtarlardan destek aldıklarını ifade etti. Serin, imamları ve muhtarları önemsediklerini belirterek, "Her iki grup da mahallede okula devam etmeyen öğrencileri biliyor. Onların da yardımıyla bu çocuklara ulaşıyoruz." dedi.

Çalışmalarda ilçe kaymakamlarının da önemli desteklerini aldıklarını kaydeden Serin, "Bize yardım eden tüm ilçe kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.