10 yıllık hasretin ardından sakat doğan bebekte 'doktor ihmali' iddiası

Ailesinin 10 yıl boyunca özlemini çektiği bebek, iddiaya göre doktor ihmali nedeniyle dünyaya sakat geldi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan aile, çoc

Ailesinin 10 yıl boyunca özlemini çektiği bebek, iddiaya göre doktor ihmali nedeniyle dünyaya sakat geldi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan aile, çocuklarını yaşatma mücadelesinin yanında, sorumlu olduğu iddia edilen kişilerin cezalandırılması için de çaba harcıyor.

Sadullah ve Sahibe Nurettin çifti, 10 yıllık çocuk özleminin ardından tüp bebek yöntemine başvurmayı planlarken, Sahibe Nurettin'in hamile olduğu anlaşıldı. Bu haber sonrasında çocuklarını kucaklarına alacakları günün hayallerini kuran çift, Avcılar'da özel bir hastaneyle anlaşarak sağlık kontrollerine başladı. Doktorun, 'Her şey normal, doğum yapabilirsin. Bir gün sonra suni sancıyla doğum yaptırabilirim.' sözleri üzerine Sahibe Nurettin, hazırlıklarını tamamlayarak hastaneye gitti.

Doğumhaneye alınan Sahibe Nurettin'e 9.00'da ilaç verilip, suni sancılara başlandı. 15.15'te dünyaya gelen erkek bebeğin mosmor olduğu fark edilse de Nurettin, ilk kez doğum yaptığı için bunda korkulacak bir şey olmadığını düşündü. Doğumdan 2 gün sonra başhekimin odasında anne, çocuğun oksijensiz kalmasına bağlı rahatsızlıkları olduğunu öğrendi.

Bebeğini 40 gün sonra kucağına alabildiğini söyleyen Nurettin o an yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: "Doğumun ardından 40 gün boyunca camın ardından bakabildim. O zamana kadar kucağıma vermediler. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk ederken oğluma dokunabildim. Hareket etmiyor, ağlamıyor, gülmüyor sadece nefes alıp veriyordu. Adeta bir et parçasından farksızdı. Orada tahliller yapıldı, hastalığı hakkında bir şey söylemediler. 'Zamanla bebeğin gelişimiyle anlayacağız' diyorlar. 'Epilepsi'nin bir çeşidi' diyorlar. Bu şekilde devam edeceğini söylediler ve bana bebeğin ilaçlarını nasıl vereceğimi öğrettiler."

Bebeğinin hastaneden geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu söyleyen Nurettin, şimdi gelişiminin biraz daha iyi olduğuna değindi. Aynı şekilde bebeğin hareketsiz yattığını belirten Sahibe Nurettin, ağzından midesine uzatılan bir hortum yardımıyla şırınga ile yavrusunu nasıl beslediğini anlattı.

HASTANEDEN GELEN ACI TEKLİF AİLEYİ KAHRETTİ

Baba Sadullah Nurettin ise doğumun gerçekleştiği hastanenin başhekiminin kendilerine aracı vasıtasıyla, "Doğum parası olarak verdiği 500 milyonu iade edeceğiz. Hastanede yattığı müddetçe de para alınmayacak. Bebek ölürse ya da spastik kalırsa tüp bebek tedavisi yaptıracağız. Tabi ki bunları dava açmaması şartıyla sunuyoruz." teklifinde bulunduğunu iddia etti. Bu teklif karşısında kahrolduklarını söyleyen Nurettin, bunu kabul etmeyerek Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Acılı baba, başhekim ve doğumu yapan doktor hakkında 'görevi ihmal ve sakat doğuma neden olmak' suçundan cezalandırılmalarını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü ve Tabipler Odası'na da şikâyetçi oldu.

HASTANE YETKİLİLERİ: KUSURLU HERHANGİ BİR İŞLEM GERÇEKLEŞTİRMEDİK

Olayın meydana geldiği Avcılar'daki özel hastanenin yetkilileri ise iddiaların yargıda olduğunu belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Hastanın tedavi süresince kusurlu herhangi bir işlem gerçekleşmediğini ileri süren yetkililer, başhekimin aracılar vasıtasıyla gönderildiği iddia edilen teklifin de gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.