Adana’da 2010 yılında bin 17 projeden 489’u tamamlandı

Adana İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Çil, kentte 2010 yılında yürütülen toplam bin 17 projeden 489’unun tamamlandığını söyledi.     2011 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali İlhan Atış’ın başkanlığında yapıldı. Kamu kurum ve kuruşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Çil, Adana‘da 20



    VALİ ATIŞ’TAN BÜYÜKŞEHİR‘E HATIRLATMA
    Bir okul arsasında yapılan kaçak yapıyla ilgili soruyu cevaplandıran Barut, yıkım görevinin ilçe belediyelerine ait olduğunu belirtmesine Vali Atış, karşı çıktı. Atış, “Büyükşehir Belediyesi her zaman ‘ilçe belediyeleri’ tabirini kullanıyor. Bana bir şey sorulduğunda ‘bu ilçe kaymakamlarının görevidir’ demem. Çünkü Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri arasında koordinatör hizmetini yürütüyor. Dolayısı ile ilçe belediyelerinde bir sorun varsa Büyükşehir Belediyesi’nin de bu ‘koordinatör’ özelliğiyle doğrudan doğruya bu işten sorumludur. Bunu genel sekreterimize hatırlatayım.”dedi.

    "TIBBİ ATTIKLAR UYGUN ŞEKİLDE İSTİF EDİLMİYOR"
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da 2010 yatırım teklif tutarının 22 milyon TL. olduğunu söyledi. Akınoğlu, 8 proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 2011 yılı teklif tutarını 26 milyon TL. olarak açıklayan Akınoğlu, tıbbı atık konusunda uyarılarda bulundu.
    Çevre Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesini hatırlatan Akınoğlu, Türkiye’nin 10 merkezinde tıbbi attık sterilizasyon ünitelerinin kurulması için Ekim ayı sonuna kadar süre verildiğini dile getirdi.
    Adana’da da bu tesisin kurulması gerektiğini vurgulayan Akınoğlu, “Tıbbı Attık Sterilizasyon Merkezi Projesi Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiriyor. Şu anda Balcalı Hastanesi en fazla tıbbi atık üretin yerdir. Tıbbi atıklar alınıyor. Ama yönetmeliğe uygun şekilde istif edilmiyor. Şu an ki sistem uygun değildir.” şeklinde konuştu.
    ÇÜ yakınındaki hayvan barınağı yerinin de taşınmasını isteyen Akınoğlu, “O alanda yüzlerce köpek var. Hayvan Barınağı’nın daha uygun bir taşınması lazım. Bazı tıbbi raporlarda bazı köpeklerde testler yapıldı. Bu testlerde bu hayvanların beyinlerinde kuduz mikrobu tespit edildi. Dolayısıyla burada her an bir kuduz tehdidi olabilir.” açıklamasında bulundu.