Eurovision 2011 Yüksek Sadakat seçildi

Eurovision şarkı yarışmasında bizi temsil edecek isim Yüksek Sadakat. Eurovision 2011 temsilcimiz Yüksek Sadakat olarak belirlendi. Eurovision 2011 temsilcisi Yüksek Sadakat hakkında bilgiler için tıklayınız. Yüksek Sadakat şarkısı. Yüksek Sadakat videosu. Yüksek Sadakat fotoğrafları ve Yüksek Sadakat kimdir? İşte Yüksek Sadakat grubu...

Eurovision 2011 Yüksek Sadakat seçildi
TRT yılbaşı gecesi özel programının sonunda Eurovision şarkı yarışmasında bizi temsil edecek isim açıklandı: Yüksek Sadakat

TRT 1 ekranlarında yayınlanan 2011 yılbaşı özel programında her yıl gerçekleştirildiği zamanlarda dünyanın gündemine oturan Eurovision şarkı yarışması Türkiye için de büyük önem ifade ediyor.

Yüksek Sadakat FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yüksek Sadakat VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

YÜKSEK SADAKAT VİDEO-1 İÇİN TIKLAYINIZ

Eurovision 2010 Lena (Satalite) - Manga( We Could Be The Same)

Manga'nın geçen sene muhteşem performası ve Sertap Erener’in birinciliği ile zirveye taşınan Eurovision şarkı yarışmasına bu sene Yüksek Sadakat grubu gidecek. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması Almanya'da yapılacak 56. Eurovision Şarkı Yarışması bu sene heyecan dolu anlar yaşatacak. Yarışma Düsseldorf’da, yani Almanya'da 14 Mayıs tarihinde düzenlenecek.

Eurovision’un Almanya’da yapılacak olmasının nedeni 2010 yılındaki yarışmada Lena isimli sanatçının “Satellite” ismini verdiği şarkı ile birinci olması sebebiyle Almanya'da düzenlenecek.

2011 Eurovision şarkı yarışması yarı finalleri 10 Mayıs ve 12 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak. Büyük final ise 14 Mayıs 2011'de düzenleneceği belirtildi.

2011’deki bu yarışmaya Avusturya, tam 3 yıl aradan sonra yeniden katılacak. 43 ülke katılımlarını şimdiden onayladı bile! Slovakya daha önce katılmayacağını açıklasa bile sonradan kararını değiştirdi ve 2011'deki yarışmaya katılma kararı aldı. İtalya da 14 yıl aradan sonra Eurovision yarışmasına yeniden katılacak.

San Marino da 2 yıl aradan sonra bu yarışmaya tekrar katılacaklar arasında. Macaristan ise 1 yıl aradan sonra tekrar katılacak. Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapacak.

YÜKSEK SADAKAT KİMDİR?

Uzun yıllar sadakatle takip edeceğiniz bir grup


Şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı tarafından 1997 yılında Filinta adıyla temelleri atılan Yüksek Sadakat grubu, kendi adını taşıyan ilk albümünü Ocak 2006'da, ikinci albümü olan ‘Katil & Maktûl’ü Mart 2008’de DMC etiketiyle piyasaya çıkardı.

İlk albümleri olan ‘Yüksek Sadakat’te yer alan Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer adlı şarkı, albüm daha müzik marketlerdeki yerini almadan birçok ulusal radyoda 1 numaraya kadar yükseldi ve 2006 yılında yapılan Nielsen müzik ölçümlerine göre Türkiye radyolarında en çok çalınan parça oldu.

‘Yüksek Sadakat’ albümünde yer alan ve söz ve müzikleri Kutlu Özmakinacı’ya ait olan tüm parçaların düzenlemeleri grup tarafından yapıldı.

Yaşama dair birçok konuyu daha önce kimsenin söylemediği gibi söyleyen, vurucu şarkı sözleri ve besteleri ile bir anda geniş bir hayran kitlesi edinen grup; müziğinde Rock’ın farklı dönem ve alt türlerine ait unsurları, Türk coğrafyasına mal olmuş müzikal motiflerle birleştirdi ve bunu yaparken Rock’ın enerjisini kaybetmemeye özen gösterdi.

‘Yüksek Sadakat’ albümünde yer alan Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer’in ardından grup, Kafile için kamera karşısına geçti. Çağan Irmak tarafından çekilen ‘Kabuslar Evi’ isimli seri filmde kullanılan ve daha video klibi çekilmeden birçok radyoda 1 numaraya kadar yükselen Aklımın İplerini Saldım, enerjisiyle Türk Rock sahnesinde şimdiden klasik sayılan İhtimaller Denizi ve herkesin diline doladığı bir ayrılık baladı olan Döneceksin Diye Söz Ver albümün öne çıkan parçaları oldu.

İlk albümleriyle Türk Rock sahnesinde uzun yıllar varlığı hissedilecek bir yer edinen grup, yazılı ve görsel basının da büyük ilgisini çekti. Prime Time şovlardan, 19 Mayıs özel yayınlarına kadar birçok TV ve radyoda canlı yayınlara katıldı.