Başörtüsü Yasağına Kürtçe Dövizli Tepki

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Bursa Şubesi'nin her ay düzenlediği başörtüsüne özgürlük eylemine bu defa Kürtçe dövizler damgasını vurdu.

Başörtüsü Yasağına Kürtçe Dövizli Tepki
MAZLUMDER'in Bursa Şubesi tarafından her ayın ilk cumartesi günü düzenlenen ''başörtüsüne özgürlük'' eylemlerinin 13'üncüsüne Kürtçe dövizler damgasını vurdu. Onlarca başörtülü kadın ve küçük çocukların katıldığı eylemde, "Başörtüsü Allah'ın, yasak kimin emri", "Yasak sürüyor, duyuyor musunuz?", "Başörtüsü oy deposu değildir", "Yasak bitene kadar asla durmayacağız, yılmayacağız, pes etmeyeceğiz" şeklinde pankartlar açıldı. Ayrıca Kürtçe yazılı pankartlar da olması dikkati çekti.
MAZLUMDER adına konuşan Zehra Direk, 2011 yılının ilk gününü de maalesef başörtüsü yasağını protesto ederek girdiklerini belirterek, "Üniversitelerde sözde kaldırılmış olmasına rağmen kılık ve biçim değiştirerek sinsice sürdürülmeye çalışılan başörtüsü yasağı, orta ve ilköğretimde tavizsiz bir şekilde uygulanmaya devam etmektedir. Kamu çalışanları ve buna özenen birçok özel işyerinde de maalesef yasak uzun ömürlü yaşantısını sürdürmektedir" dedi.
Direk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"YÖK'ün çok açık talimatına rağmen, hiçbir kanuni gerekçesi olmayan başörtü yasağı Uludağ Üniversitesi'nde halen uygulanmaya çalışılıyor. Başörtülü öğrencilerin eğitim haklarını engelleyen öğretim görevlileri ve onları yemekhaneye sokmak istemeyen güvenlik görevlileri hakkında "eğitim ve öğretimi engelleme", "ayrımcılık yapma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurularında bulunacağız. Mağdur öğrencilerin yanında olacağız".