Liberty Sigorta'dan Pakistan'a 50 bin dolarlık yardım

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden biri olan Liberty Mutual Grup'un Türkiye'de faaliyet gösteren şirketi Liberty Sigorta, sel felaketinin penç

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden biri olan Liberty Mutual Grup'un Türkiye'de faaliyet gösteren şirketi Liberty Sigorta, sel felaketinin pençesindeki Pakistan'a yardım eli uzattı. 50 bin Amerikan Doları'nı ülkede yürütülen yardım çalışmalarında kullanılmak üzere Türk Kızılayı'na bağışladı.

Konuyla ilgili Liberty'den yapılan açıklamada, "Global misyonu doğrultusunda, Türkiye'de 'Güvenli Yaşam' kültürünü yerleştirmek için çeşitli önleyici çalışmalar ile gündeme gelen Liberty Sigorta, topraklarının beşte biri selde etkilenen, takribi 20 milyar dolarlık bir ekonomik kayıp yaşayan Pakistan'a 50 bin Amerikan doları yardım etti. Türk sigorta sektöründe öncü rol oynayarak, insanlara daha emniyetli, daha güvenli hayatlar sunmak konusundaki inancını bir kez daha gösterdi." denildi.

Türk Kızılayı'na yaptığı 50 bin dolarlık bağış tutarı ile ilgili olarak Liberty Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin "2004 yılında Hint okyanusunda gerçekleşen Tsunami, 2005 yılında gerçekleşen Kaşmir depremi ve çok yakın zamanda yaşanan Haiti depreminden etkilenen kişilerin toplamından daha fazla kişiyi etkileyen böylesi yıkıcı bir felaketin etkilerinin azaltılmasında Türk Kızılayı'na yaptığımız bağış ile payımızın olmasından dolayı mutluyuz. Pakistan tarihinde yaşanan ve sonuçları itibariyle en büyük yıkımı oluşturan sel felaketinden etkilenen herkesin duygularını içtenlikle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.