Kütahya İl Genel Meclisinde Ses Kayıt Cihazı Şoku

Saadet Partisi (SP) Tavşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Mücahit Uçkan'ın Meclis toplantılarına ses kayıt cihazı ile girmesi ve toplantı esnasında kayıt alması tepki çekti.

Kütahya İl Genel Meclisinde Ses Kayıt Cihazı Şoku
Kütahya İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı toplantıları gerçekleştirildi. Gündeme alınan konuların görüşülerek karara bağlandığı bu toplantılarda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Saadet Partisi Tavşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Mücahit Uçkan'ın toplantılara İl Genel Meclisi'ndeki arkadaşlarının bilgisi olmadan ses kayıt cihazıyla katıldığı belirlendi.
AK Parti Tavşanlı İl Genel Meclisi üyeleri Bilal Kıyak ve Ali Uysal söz konusu davranışın etik olmadığını söyleyerek, toplantılarda ortaya çıkan bu durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdiler.
İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı'ya itirazda bulunan Kütahya ve ilçelerindeki İl Genel Meclis üyeleri Saadet Partisi Tavşanlı İl Genel Meclis Üyesi Mücahit Uçkan'ın Meclis toplantılarının tamamını ses kayıt cihazına kaydetmesini ve bu ses kayıt cihazını sürekli yanında taşımasını siyasi ahlaka uygun bulmadıklarını söylediler.

"MÜCAHİT UÇKAN'IN DAVRANIŞI SİYASİ AHLAKA UYMAZ"
Gediz İl Genel Meclis Üyesi Suat Bilgili, "Mücahit Uçkan, kaydettiği bu sesleri ne amaçla kullanacak doğrusu bilinmiyor derken, Kütahya İl Genel Meclis üyesi Avukat Emine Ünal da bu konu hukuki olarak incelenmeli. Ancak Meclisteki tüm konuşmaların Mücahit Uçkan tarafından ses kayıt cihazıyla kaydedilmesi siyasi ahlaka asla uymaz" dedi.
İtirazlar üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, Mücahit Uçkan'ın zaman zaman bu tür davranışlarda bulunduğunu ancak bu davranışların teamüllere ve siyasi etiğe uymadığını söyleyerek, Mücahit Uçkan'a "Arkadaşlar tepki gösteriyor. Bu davranışınızdan vazgeçseniz iyi olur" diye konuştu.

"SES VE GÖRÜNTÜ KAYDETMEK MECLİS KARARINA BAĞLI"
AK Parti Kütahya İl Başkanı ve aynı zamanda Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Kamil Saraçoğlu ise Meclis Başkanı Şükrü Nazlı'nın Mücahit Uçkan'ı uyarmasını 'hafif' bularak "Mücahit Uçkan'ın sanki bir çocuk hata yapmış da (Olur böyle şeyler bir daha yapma) der gibi uyarılması hoş değil. Bu Meclise halkın oylarıyla seçilip gelen insanlar oturdukları koltukların ağırlıklarını taşımalı. Meclisin kendi kamerası ve ses kayıt cihazına kayıt alınabilmesi bile Meclis kararına bağlı. Bu meclisin içinden birisinin kimseden izin almadan ve Meclis kararı olmadan kişisel olarak Meclisteki tüm toplantıları, sohbetleri ve konuşmaları ses kayıt cihazına alması ahlaklı bir davranış değil" dedi.
Saraçoğu, Mücahit Uçkan'ın yaptığı davranışın hukuki olarak incelenmesi ve kendisine gereken ikazın yapılmasını ve bu olaya karşı tedbir alınmasını istedi.
Bu tepkiler üzerine Saadet Partisi Tavşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Mücahit Uçkan, "Yanımda ses kayıt cihazı taşımam ve Meclisteki tüm tartışmaları, konuşmaları kaydetmemde kötü bir amacım yok" şeklinde konuştu
Böylelikle Kütahya İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarına, daha önceki toplantıların ve Mecliste yapılan tüm konuşmaların Meclisin bilgisi dışında ses kayıt cihazıyla kaydedilmesi olayı damgasını vurdu.