Eskişehirli kadınlar: CHP Müslüman ve Hristiyan kadınlardan özür dilesin

Eskişehirli kadınlar, referandum çalışmaları sırasında "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet" yazılı afiş asan Cumhuriyet Halk Partisi (CH

Eskişehirli kadınlar, referandum çalışmaları sırasında "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet" yazılı afiş asan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Müslüman ve Hristiyan kadınlardan özür dilemesini istedi. Afişe sert tepki gösteren Eskişehir Sarmaşık Eğitim ve Kültür Derneği, olayı inançlı ve inançsız tüm kadınlara yapılan büyük bir hakaret olarak gördüklerini açıkladı. Eskişehir'de faaliyet gösteren derneğin Başkanı Elif Akarsu, CHP'yi bu tür yöntemlerle suni gündem oluşturarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartmaya çalışmakla suçladı. Akarsu, "CHP, daha iyi bir Türkiye oluşturmak, hoşgörü ortamı sunmak yerine insanların kılık kıyafetleri ve inançlarıyla, özgürlükleriyle uğraşıyor. Bunun adına da demokrasi diyor. Çok yazık. Bunlar demokrasiyi, özgürlüğü de hazmedemiyor. Bunlar kesinlikle unutulamaz, kabullenilemez. CHP'den özür bekliyoruz." diye konuştu.

Önce çarşaf açılımıyla gündeme gelen ardından "Bu işi ben çözerim" diyen CHP'nin şimdi de başörtüsünü rahibe elbisesine benzetmesini "Çocuksu ve riyakâr bir hareket " olarak nitelendiren Akarsu, "CHP'nin AKP ye karşı hazırlattığı 'neden evet' başlığı altında birçok maddeyi içeren afişinde Müslüman kadınların 'rahibe gibi örtünmesine evet' maddesi CHP'nin tutarsızlığını ve ikiyüzlülüğünü göstermektedir." diye konuştu.

"Demokrasiden bahseden, özgürlüğü savunan, sosyal ve demokrat olduğunu iddia eden bir partinin böyle bir afişi hazırlaması CHP'nin ne kadar söz de demokrat ve sosyal olduğunu apaçık göstermektedir" diyen Akarsu, "Bu çirkin afişi, hazırlayanları ve CHP'yi Eskişehirli eğitimci kadınlar olarak şiddetle kınıyoruz. Bu hareket Müslüman ve Hıristiyan kadınlara yapılan çok büyük bir hakarettir." dedi.

CHP yönetiminin yapılan yanlış ve hakaret dolu hareket karşısında çıkıp kamuoyu önünde inançlı kadınlardan özür dilemek yerine, suçu başkalarının üzerine atmaya çalıştığının altını çizen Akarsu, şöyle konuştu: "Birçok kere Türk halkının çeşitli çorapları halk deyimiyle başına ören CHP'nin yaptığı işi kabullenmemesi, kendisiyle tezat düşmesi çok komik. Demek ki parti içerisinde herkes kendi başına hareket ediyor. Hıristiyan, Yahudi ülkelerinde bile Müslümanlara, Müslüman kadınlara bu derece hakaret etmiyorlar. Demek ki CHP içinde Müslümanlara ve Müslüman kadınlara çekememezlik var. Bunlar asıllarını, nesillerini böylelikle inkâr ediyorlar. CHP, bu defa Müslümanlara gerçek bir özür borçludur."

CHP'nin oy almaya gelince başörtülü olanların bile evlerine gittiğini ve onları bağırlarına basıp oy istediklerini anlatan Akarsu, "Referandum sürecinde olduğu gibi daha önceki dönemlerde CHP Eskişehir'de bizlerin de evlerine gelip başörtülü olmamıza rağmen bizden oy istedi. Bizlerin oylarına ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi. Demokrat ve sosyal bir parti olduklarını, başı açık, başı kapalı, inançlı inançsız her kesin partilerinde yer alabileceğini, ayırt etmeksizin herkesle kucaklaştıklarını anlatıyorlardı. Bu ne biçim yaman çelişki. Evlere oy istemeye gelirken başörtülüye, inançlıya insan yerine koyuyorsunuz. Ama öbür taraftan başka yerde başörtülüleri, inançlıları hakaret ediyorsunuz. Bir oy için bunu yapan bir partiden yarın her şey beklenir." açıklamasında bulundu.