Bakan Eroğlu: Pankartla, Müslümanlar yanı sıra rahibelere de hakaret ediliyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin astırdığı 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine eve

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin astırdığı 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet' yazılı afişle, başörtülü Müslüman kadınların yanı sıra rahibelere de hakaret edildiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirmeden önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin astırdığı 'Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet' yazılı afişin çok incitici olduğunu ifade etti. Eroğlu, "Bu netice itibariyle rahibelere de hakaret. Ayrıca örtünen hanımlar için hakareti ihtiva eden gerçekten yakışmayacak bir afiş oldu." dedi.

'Daha ayıbın afişi AK Parti'nin astırdığı yönünde beyanat verilmesi, CHP'nin yaptığının ortaya çıkmasının ardından da özür dilenmemesi olduğunu' belirten Eroğlu, şunları söyledi: "İnsanlar özür dilemesini de bilmesi lazım. Zaten CHP'nin de bütün yaptığı bundan ibarettir. Gerçekten üzüntü duyduk. Yani bu çağda artık insanların her şeyine müdahale etmek zaten CHP'nin zihniyetinde var. Her şeyine, neredeyse insanların düşüncesine pranga vuracaklar. İşte anayasa paketi değişikliğini bunun için getirdik. Artık millet huzur içinde istediği şekilde hareket edebilsin, serbestçe düşüncesini söyleyebilsin. Zaten Ziya Paşa'nın meşhur bir sözü var; 'Hakikat kıvılcımı, fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar'. Dolayısıyla düşünen insanlara saygı göstermek lazım. Değişik fikirde, değişik giyim tarzı olan insanlara saygı göstermek gerekiyor. Bu bütün dünyada evrensel bir kaide, insan hakkıdır. Dolayısıyla bundan sonra CHP'nin insan haklarına saygı göstermesini bekliyoruz."

Eroğlu, CHP'lilere bir gün önce söylediklerinin ertesi gün tersini söyleme fikrinden de vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Eroğlu, "Bir gün önce çarşaf açılımı diyor, ondan sonra çarşafa dolanıyor. Arkasından 'af' diyor yani bir sürü şeyler söylüyor. Ertesi gün başkaları tarafından bu tekzip ediliyor. Artık CHP dosdoğru yoldan gitse iyi olur diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Hafta sonu yapılacak referanduma da değinen Eroğlu, şöyle devam etti: "Bir kere şunu ifade edeyim. Hakikaten her yerde 'hayır' baskısı yapıyorlar. Gittiğim yerlerde ben 'evet' diyeceksiniz diye hiçbir şekilde asla beyanatta bulunmadım. Buna hakkımız yok. Vatandaş hür iradesi ile sandığa giderek kararını vermesi gerektiği kanaatindeyim. Tercih vatandaşındır. Söz de karar da milletindir. Buna saygı göstermek gerekir. Demokrasinin temeli budur. Demokrasiyi hazmedemeyen maalesef birtakım siyasi partiler değişik baskılar yapıyor. Mesela ben bunu değişik partilerde gördüm. Belediye başkanı muhalefetten, serbest iradesiyle evet söylemek istiyor, evet mührünü basmak istiyor. Fakat ona baskılar var, tehditler var ve bunlar demokrasi adına gerçekten ayıptır. Tabi, PKK'nın yaptığı baskı da var. PKK'dan başka bir şey beklenemez. Onu zaten dikkate bile almıyorum. PKK zaten 'hayır' diyor, sandığa gitmeyin diyor, boykot yapın diyor. Ama benim güzel vatandaşlarım, 73 milyon vatandaşımız bu tehditlere boyun eğmeyecektir. Çünkü bütün seçimlere baktığımız zaman her zaman böyle tehditler olmuştur ve bunlara hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Vatandaşımız iradesini ortaya koyacaktır."

Bakan Eroğlu, daha sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan ve İl Başkanı Mehmet Zeybek ile esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafların bayramını kutlayan Eroğlu, referandumda da 'evet' oyu vererek desteklerini beklediklerini söyledi.