Askerlerin 4 göstericiyi öldürdüğü Keşmir güvenlik çemberine alındı

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, bölgede güvenliğin sağlanması için binlerce asker sevk edildi. Keşmir

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, bölgede güvenliğin sağlanması için binlerce asker sevk edildi. Keşmir'de dün askerlerin göstericilerin üzerine ateş açması sonucu 4 kişinin ölmesi ile bölge yeniden karıştı.

Hindistan'ın kontrolündeki Kaşmir'in başkenti Srinagar sokakları bugün boşalırken, sadece devriye gezen tam donanımlı askerleri görmek mümkün.

Nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Hindistan kontrolündeki Kaşmir, son üç ay zarfında hükümet karşıtı gösterilere sahne olurken, göstericiler ile hükümet güçleri arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. Dün askerlerin ateş açması sonucu Srinagar'ın kuzeyindeki Palhalan köyünde 4 gösterici ölürken, olayların başlamasında bu yana ölü sayısının 96'ya ulaştığı bildirildi.

Palhalan'da bugün ölen göstericiler için düzenlenen cenaze törenlerine yüzlerce kişi katılırken, cenazede Hindistan karşıtı sloganlar atıldı.

Kaşmir'de göstericiler, Hindistan'da bağımsızlığını kazanmayı veya Pakistan kontrolündeki Kaşmir ile birleşmeyi talep ediyor. Bölgede Hindistan yönetimine karşı ise tepkiler her geçen gün artıyor.

Bölgedeki son olaylar, 1980'lerde Yeni Delhi yönetimine karşı başlayan gösterilerin silahlı çatışmalara dönüşmesini hatırlattı. Olaylarda çoğu sivil 68 bin kişi hayatını kaybetmişti.