AK Partili Öztürk'ten Dörtyol olaylarına ilginç değrelendirme

AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Temmuz ayı sonlarında Dörtyol ilçesinde dört polisin şehit edildiğ...


AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Temmuz ayı sonlarında Dörtyol ilçesinde dört polisin şehit edildiği olaylara ilişkin ilginç iddia ve değerlendirmelerde bulundu. Öztürk "Dörtyol Olayını Destekleyen Mali Kaynaklar" yazısında "Bölgedeki rant çetesi başta Ergenekon destekçileri olmak üzere, bazı belediye başkanlarına ve kamu yöneticilerine ne kadar mali destek sağlıyorlar?" diye sordu.

AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Temmuz ayı sonlarında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşanan olayları, kişisel internet sitesindeki "Dörtyol Olayını Destekleyen Mali Kaynaklar" yazısında yer alan iddia ve sorularla değerlendirdi. İddialarını sorularla gündeme getiren Öztürk, sorulara verilecek yanıtların Dörtyol olaylarını aydınlatacağını savundu.

-"ERGENEKON DESTEKÇİLERİNE KAYNAK AKTARILDIĞI DOĞRU MU?"-

Öztürk Dörtyol olaylarıyla ilgili yazısında şu soruları yöneltti:

"Amanos dağlarında Hint Keneviri yetiştiriliyor mu? Amanos dağlarından 1,5 milyar dolar esrar kaçakçılığı işini teröristlerle şehirdeki karanlık güçlerin birlikte yaptıkları iddiaları doğru mu? Buradan Ergenekon destekçilerinin çalışmalarına ciddi mali kaynak aktarıldığı doğru mu? Bölgedeki taş ocaklarını, şehirdeki karanlık güçlerin (Jitem de dahil) kontrolü ve himayesinde çalıştırıldığı doğru mu? Bu taş ocaklarından kimlere ne kadar mali kaynak aktarılmaktadır? Buralardan eski ve yeni bazı belediye başkanlarına ve bazı kamu yöneticilerine ciddi rantlar sağladığı doğru mu? Bu belediye başkanlarının, kamu yöneticilerinin ve ailelerinin mal varlıkları maliye tarafından araştırıldı mı? Bazı belediye başkanlarının ve özel sektöre ait yöneticilerin, bu gayri meşru mali kaynaklarla bazı gençleri kendi amaçları için kullandıkları doğru mu? Bu gençlerin Dörtyol olaylarında kullanıldıkları doğru mu?"

-"BÖLGEDEKİ BAZI KAMU YÖNETİCİLERİ, BELEDİYE BAŞKANLARI ERGENEKON DESTEKÇİSİ Mİ?"-

AKP'li Öztürk bölgedeki taş ocakları işleticileri ile organik bağları olan belediye başkanları, kamu yöneticilerini de sorduğu yazısında ayrıca şu soruların yanıtlanması gerektiğini dile getirdi:

"Bunları bölgedeki birçok insan biliyor da denetlemeden sorumlu birimler biliyor mu? Bunların içinde özel sektöre ait üst düzey yöneticileri olduğu doğru mu? Bu kişilerin ve ailelerinin mal varlıkları araştırıldı mı?Bölgedeki bu rant çetesi başta Ergenekon destekçileri olmak üzere, bazı belediye başkanlarına ve kamu yöneticilerine ne kadar mali destek sağlıyorlar? Bölgedeki bazı kamu yöneticileri, belediye başkanları ve birkaç sanayi sektörüne ait üst düzey yöneticiler, Ergenekon destekçisi mi? Mahalli seçimlerde taş ocakları işleticileri ve bazı sanayiciler, neden belli partilere mali destek sağladılar?"

-"DÖRTYOL OLAYLARI BİR KAÇ YILA DAYANAN PLANLI BİR ÇALIŞMANIN SONUCU"-

Yazısında dile getirdiği soruların Dörtyol olaylarını hazırladığını savunan AKP'li Öztürk "Burada tüm karanlık güçler el ele vererek birlikte çalıştılar. Yukarıdaki soruların cevapları incelenmedikçe olaylar adli vakadan öteye gidemez. Olayları hazırlayan mali boyut mutlaka incelemeye alınmalıdır. Dörtyol olaylarının arkasında darbeci düşünceyi destekleyen gayri meşru mali kaynak miktarı çok yüksektir. Bu mali destek mutlaka tespit edilmelidir. Dörtyol olaylarının kökü, birkaç yıla dayanan planlı çalışma sonucu yapılmıştır" görüşünü savundu.