Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Bayındır'da

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bayındır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bayındır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılı kutlamalarına katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte kurtuluş bayramı etkinliklerini izleyen Bakan Gönül, Bayındır merkezindeki kurtuluş savaşını simgeleyen Atatürk anıtına çelenk koydu.
Bayındır Kaymaklığı'nın düzenlediği kurtuluş törenlerin alanına ilk önce efeler ve gaziler yürüyüş ile geldi. Gönül'ün kutlama alanına gelmesiyle başlayan etkinliklerde temsili kurtuluş harekatı yaptı. Ardından gaziler ve efeler, protokolün önünde selam durarak İstiklal Marşı'nı okudu. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Kaymakam Alaattin Aktaş ve Garnizon Komutanı Mustafa Göynük, Bayındırlıların kurtuluş bayramını kutladı. Tören gerçekleştirilen geçişin ardından tamamlandı.
Kutlamalardan sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Arıkbaşı Şehitliği'ni ziyaret etti. Gönül, şehitliğe çelenk bıraktıktan sonra kasabadaki çay bahçesinde Arıklı halkı ile Arıklı'nın kurtuluş savaşındaki yeri üzerine sohbet etti.
Kutlama programından sonra Bakan Gönül, Bayındır Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi'nin açılışına katıldı. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, merkezin açılış konuşmasında Bayındır SGK Merkezinin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. İzmir'deki 6. SGK Merkezinin Bayındır'da açıldığını dile getiren Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, "BAĞKUR, Emekli Sandığı ve SSK'nın tek çatı altında toplanması çok önemli. Küçük Menderes havzasında bulunan ilçelerdeki vatandaşların yarısının yani 130 bin
kişinin sosyal güvencesi yok. Biz bu vatandaşlarımıza Bayındır SGK Merkezi ile bu imkanı Küçük Menderes halkını ayağına getirdik" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise, Bayındır SGK Merkezi'nin kurulmasındaki teşvikleri ve desteklerinden ötürü Bayındır halkına teşekkür etti. Burada halka seslenen Bakan Gönül, Türkiye'nin bu günlerini şehitlerine ve gazilerine borçlu olduğunu söyledi. Gönül, "Belediye Başkanınız sizden aldığı destek ile bize geldi. Kapımızdan düşmedi ve bu hizmeti bizden aldı. Dünyanın hiç bir yerinde bizim ülkemiz kadar sosyal güvenliğe bütçe ayıran bir ülke yoktur. Halkımız da
bizim bu özverimize karşılık vererek sosyal güvence hakkını kullanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Bayındır Sosyal Güven Kurumu Merkezi'nin açılışı gerçekleştiren Gönül, açılışın ardından Bayındır halkı ile iftarını iftar çadırında orucunu açtı.