Tarık Bitlis: Arif Doğan ses kayıtlarının arkasında durursa çok önemli bilgiler ortaya çıkar (Özel)

Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, ek ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne gelen Arif Doğan'ın, daha önce ortaya çıkan ses kayıtlarının arkasında du

Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, ek ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne gelen Arif Doğan'ın, daha önce ortaya çıkan ses kayıtlarının arkasında durması halinde ortaya çok önemli bilgilerin çıkabileceğini söyledi. Tarık Bitlis, işi sulandırmak isteyen bazı kesimlerin Arif Doğan'ın ruh sağlığını bahane edeceklerini, bu yüzden ilk yapılması gereken şeyin Arif Doğan'ın ruh sağlığının tespit edilmesi olduğunu ifade etti.

15 yıl sonra babası Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili soruşturmanın tekrar açılmasını önemli bir gelişme olarak değerlendiren Tarık Bitlis, Arif Doğan'ın ortaya çıkan ses kayıtlarının arkasında duramayacağını savundu. Bitlis, Doğan'ın muhtemelen ses kayıtlarının bir bölümünün montaj olduğunu söyleyeceğini öne sürerek, "Ben bu kişinin daha önce çıkan konuşmalarının arkasında duracağına pek inanmıyorum. Muhtemelen babamın ölümüyle ilgili söylediği sözlerin montaj olduğunu, diğer kısımların ise kendisine ait olduğunu söyleyecek. Eğer Arif Doğan'ın söylediği gibi o kısım montaj ise bunu kimlerin yaptığının da ortaya çıkartılması lazım. Bu durumda birileri Jitem'i öne sürerek babamın ölümünü gündeme taşımak ve yeniden konuşturmak istiyorlar gibi bir durum ortaya çıkıyor. Acaba bazı güçler yeni mesajlar mı vermek istiyorlar? Aklımıza bazı şüpheler geliyor. Arif Doğan, daha önce konuşmak istememişti. Çok önemli şeyler söyleyebilir. Bu durumda da bazı kesimler Doğan'ın ruh sağlığını öne çıkartacaklardır. Bu durumun önüne geçmek için ilk iş olarak ruh sağlığının tespit edilmesi gerekir." dedi.

Tarık Bitlis, Türkiye'de yaşanan demokratikleşme ve açılım politikaları nedeniyle daha önce korkan ve konuşamayan bazı kimselerin şimdi konuşmak istediğini, bu durumun babasının ölümünün arkasındaki gerçeği ortaya çıkartılması için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti. Eşref Bitlis'in ölümünün arkasında dış güçlerin olduğuna inandığını belirten oğul Bitlis, "O dönemde babamın komutanı olduğu Jandarma Genel Komutanlığı PKK'nın arkasında ABD'nin olduğunu tespit etmişti.

Bu yönde bazı çalışmalar yapıyordu. Ayrıca babam ABD'nin Ortadoğu Projesi'ne de karşı çıkıyordu. Bir yerde ABD'ye karşı duran bir general durumdaydı babam. Babamı dış güler, içerideki ortaklarıyla birlikte öldürdüler. Bunun ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Karanlık hiç bir nokta kalmasın istiyoruz." diye konuştu.