Ödemiş Kent Konseyi Bir Yıllık Çalışma Programı İçin Bir Araya Geldi

Ödemiş'te geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kurulan ve yılbaşından itibaren kurullarını oluşturarak aktif olarak faaliyete geçen Kent Konseyi dördüncü dönem oturumu için üyeleri ile Belediye Nikah salonunda toplantı yaptı

Ödemiş Kent Konseyi Bir Yıllık Çalışma Programı İçin Bir Araya Geldi
Ödemiş'te geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kurulan ve yılbaşından itibaren kurullarını oluşturarak aktif olarak faaliyete geçen Kent Konseyi dördüncü dönem oturumu için üyeleri ile Belediye Nikah salonunda toplantı yaptı.
Toplantıya Belediye Başkanı Bekir Keskin, Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Kent Konseyi Başkanı Yard. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir ve Kent konseyi üyeleri katıldı. Toplantının divan kuruluna Yaşar Varış, Erol Nokta ve Ramazan Çelik seçildi. Kent Konseyi Başkanı Yard. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir çalışma programlarını anlattı. Akdemir konuşmasında şunları söyledi: "Kent konseyi tüzüğü gereği yılda iki kez toplanır. Ocak ve eylül aylarındaki toplantının bu seneki ikinci ve dördüncü oturumunda bir aradayız. Geçen sene başlayan çalışmalarda 11 Ağustos'ta kurulan konseyimizin tüzüğü hazırlandı. Genel sekreter atandı. Çalışma grupları, 22 kişilik yürütme kurulu oluşturuldu. Çalışma ofisini oluşturduk. Geniş katılımlı ilk halk toplantısını düzenledik. Kent konseyi çalışma gruplarında kadın ve gençlik komisyonlarımız faaliyete geçirildi. Ödemiş'in çeşitli meslek grupları ile de komisyonlar oluşturduk. Türkiye'de 160 kent konseyi var. 70-80 tane konsey aktif olarak çalışmakta. Bunlardan bir tanesi de Ödemiş kent konseyi. Yeni kurulan konseyler de bizden tüzük hazırlanması konusunda destek istiyorlar. Ödemiş'te tek çıkarımız Ödemiş'in sorunlarını Belediye, Kaymakamlık ve ilgili kurumlara iletmek. Proje üretmek. Bunların hayata geçirilmesinde işbirliğine gitmek olacaktır. Bu anlamda konunun muhatabı olduk. Sivil toplum anlayışını yaygınlaştırmak, halka açık meclislerde yer almak, ortak akılla mesaj vermek. Fikirleri kahve köşelerinde anlatıp paylaşmak yerine, Bunu bu platformlara taşıdığımızda konuların daha iyi yaklaşımla ele alınacağını düşünüyoruz" dedi.
Akdemir daha sonra yıllık çalışma faaliyeti hakkında bilgiler verdi.