Hitit tarihi sempozyumla aydınlanacak

Çorum Valiliği, il genelinde devam eden arkeolojik kazılar ve ortaya çıkarılan bulguların tanıtılması için "1. Çorum Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu"

Çorum Valiliği, il genelinde devam eden arkeolojik kazılar ve ortaya çıkarılan bulguların tanıtılması için "1. Çorum Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu" düzenleyecek.

Hitit Uygarlığı'nın merkezi olan Çorum'da Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva, Eskiyapar, Resuloğlu ve Bayat Derekutuğun'da arkeolojik kazılar devam ediyor. Dünyadaki bilim adamlarının da yakından takip ettiği kazılarda ortaya çıkarılan eserler tarihe yeniden yön veriyor. Çorum Valiliği, büyük önem taşıyan arkeolojik kazıların içeriğini ve ortaya çıkarılan eserleri daha geniş kitlelere tanıtmak için ilk kez sempozyum yapılacak.

"1. Çorum Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu" adı altında gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgi veren Vali Nurullah Çakır, Çorum'da devam eden kazılarda tarihe ışık tutan buluntuların arkeoloji bilimi ile uğraşan akademisyenler tarafından ilgi ile takip edildiğini söyledi.

Çorum'da daha önce Hatti ve Hititleri anlatan küçük ölçekli bilimsel toplantıların yapıldığını hatırlatan Vali Çakır, bunun yanı sıra 20 yıldır Uluslararası Hititoloji Kongresi düzenlendiğini belirtti.

Vali Çakır, Hititoloji Kongresine destek olacak yeni bir sempozyum organize ettiklerini ifade ederek, "Hem kongreye destek hem de halkın kültürünü geliştireceğine inandığımız 1. Çorum Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu 2 Ekim'de Çorum Müzesi Konferans Salonu'nda yapılacak. Çorum genelindeki arkeolojik kazıların başkanları ile müze ve kazılarda açığa çıkan eserler üzerinde yapılan bilimsel araştırma sahiplerinin katılımları ile yapılacak olan sempozyumda 10 bildiri sunulacak. Sempozyum bildirileri aynı zamanda kitap olarak da bastırılacak. İlk defa gerçekleştirilecek sempozyuma konuya ilgi duyanlar ile kazı çalışmaları hakkında bilgi edinmek isteyen tüm halkımızı bekliyoruz." dedi.

Bundan sonraki yıllarda sempozyumun düzenli olarak devam edeceğini dile getiren Vali Çakır, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.