Eski Dyp Milletvekili Emekli Yarbay Tevfik Diker:

Eski Manisa Milletvekili ve eski DYP Genel Sekreteri Emekli Yarbay Tevfik Diker, tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın itirafçı Mustafa Deniz'e verdiği silahların nerelerde kullanıldığı sordu

Eski Manisa Milletvekili ve eski DYP Genel Sekreteri Emekli Yarbay Tevfik Diker, tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın itirafçı Mustafa Deniz'e verdiği silahların nerelerde kullanıldığı sordu. "O'na neden silah vermiş? Bunlar sorulmasını ve su yüzüne çıkarılması gerekir" dedi.
19, 20. dönem milletvekili Tevfik Diker şu açıklamayı yaptı: "Hanefi Avcı' ya PKK itirafçısı Deniz' in mektubundaki iddialar sorulmalıdır. Tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya PKK itirafçısı ve Cem Ersever'in sağ kolu olan Mustafa Deniz'in kendi el yazısıyla yazıp imzaladığı ve tarafımdan TBMM gündemine de taşınan mektubundaki iddialar da sorulmalıdır. Bu mektup tarafımdan Ankara Devlet Güvenlik Savcısına teslim edilmişti ve TBMM Kütüphanesinde bulunan " Cevapsız Sorularda Refahyol"
adlı kitabımda da vardır. Deniz, mektubunda Hanefi Avcı'nın kendisine silah verdiğini ve İstanbul' da polisle birlikte operasyonlara katıldığını iddia etmektedir. Avcı, bir PKK itirafçısına neden silah vermiştir? Avcı, bu silahı kaç defa kimlere karşı kullanmıştır? Bu silah şimdi nerededir? Silahın balestik incelemesi yapılmış mıdır? Ayrıca polisin yaptığı opreasyonlarda kimlere neler yapılmıştır? sorulmalıdır. Avcı'ya bu sorular sorulmadan gerçekler gün yüzüne çıkmaz" dedi.