Yaz Kur'an kursu öğrencileri ve velileri camideki iftarda kaynaştı

Erzurum Halitpaşa Camii'nde yaz Kur'an kursuna devam eden öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verildi. Caminin bahçesindeki yemeğe öğrenci aileleri

Erzurum Halitpaşa Camii'nde yaz Kur'an kursuna devam eden öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verildi. Caminin bahçesindeki yemeğe öğrenci aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Cami İmam Hatibi Cihan Aydın, yaz Kur'an kursuna gelen öğrencilerin velileriyle kaynaşmak amacıyla bu tür bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, daha önce de bayanlara yönelik iftar verdiklerini dile getirdi. Bu uygulamayı gelenek haline getireceklerinin altını çizen Aydın, halkın çok memnun kaldığını, organizasyonu üstlenmek istediklerini vurguladı.

İftar yemeğiyle amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Aydın, "Semtimiz, Erzurum'un dar gelirli insanlarının yaşadığı bir yer. Çocukların aileleriyle tanışmak için böyle bir uygulama yaptık. Hiç tanımadığımız insanlar yemeğe katıldı. Böylece bir gönül köprüsü kurduk. Bu tür ilişkiler çocukların eğitimini de olumlu etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Aydın, öğrencilere bayram öncesi bir veda yemeği vermeyi düşündüklerini de vurgulayarak, "Hayırsever vatandaşlarımız da bu işin altına elini attı. Başarılı bayan öğrencilere giyim ve ayakkabı hediyesi de verecekler. Bu tür organizasyonlarla paylaşmanın tadını da çıkarıyoruz." dedi.