Ordu Valiliği'nde Yeni Görev Dağılımı

İçişleri Bakanlığı'nın 3O Temmuz 2010 tarihli kararnamesiyle Ordu Valiliği'ne 3 yeni vali yardımcısı atanması üzerine, vali yardımcıları arasında yeniden görev dağılımı yapıldı.

Adana Vali Yardımcılığı görevinden Ordu Vali Yardımcılığı'na atanan ve görevine başlayan Erdem Kıyak, Ordu'da şubeleri bulunan İl Çevre Orman Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı ve adli makamlar ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile ilgili görevleri yerine getirecek. Kıyak ayrıca Ünye ve Akkuş ilçeleriyle ilgili koordinasyonu da sağlayacak.
Malkara Kaymakamlığı'ndan Ordu Vali Yardımcılığı'na atanan Salih Yüce ise, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gümrük Müdürlüğü, Defterdarlık, Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olacak. Salih Yüce ayrıca İkizce ve Çaybaşı ilçeleriyle ilgili koordinasyonu da sağlayacak.
Van Vali Yardımcılığı'ndan Ordu Vali Yardımcılığı'na atanan Halil Berk, Başbakanlık bünyesindeki TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Yatırım Destek Ofisi, Tek Adımda Yatırım Bürosu, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Araştırma ve Etütler Merkezi, Strateji Geliştirme Başkanlığı, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol İşleri, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, İl Kültür ve
Turizm Müdürlüğü, AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nden sorumlu olacak. Berk ayrıca Ulubey, Gürgentepe, Gölköy ve Gülyalı ilçeleriyle ilgili koordinasyonu sağlayacak.
Vali Yardımcısı Ömer Adar da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Askerlik Şubesi Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Deniz Kıyı Koruma İşlemleri, 222 Nolu Hava Radar Kıta Komutanlığı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İl Yazı İşleri Müdürlüğü, İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı ve Hükümet Konağı İdare Amirliği sorumluluğunu yerine getirecek. Gazi ve şehit aileleri ile ilişkileri de
sağlayacak olan Adar, Fatsa, Kumru ve Korgan ilçeleriyle ilgili koordinasyonu sağlama görevine getirildi.
Vali Yardımcısı İsmail Küreci, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Kriz Merkezi Başkanlığı'ndan sorumlu olacak. İl İdare Kurulu, İl Hukuk İşleri Müdürlüğü ve İl Dernekler Müdürlüğü'nden de sorumlu olacak İsmail Küreci, Perşembe, Kabadüz ve Mesudiye ilçeleriyle ilgili koordinasyonu da sağlayacak.
Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadının Statüsü ve Aile Araştırma Kurumu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, İl Özel İdaresi, KÖYDES Projesi, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, PTT, Liman Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü, KOSGEB kuruluşlarından sorumlu olacak.
İmamoğlu ayrıca merkez, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş ve Aybastı ilçeleriyle ilgili koordinasyonu sağlayacak.